Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 22

KOLOSSEN VED BLEGDAMSVEJ - Panum er sælsomt dragende

Universitetsavisen kan næsten ikke blive træt af Panum Instituttet. Selv om det i grunden er temmelig grimt. Og ret uhyggeligt at se på, også i dagslys. Og der er også det der med, at man hele tiden godt ved, at der nok et eller andet sted står nogen i kælderen og roder i et kar med afskårne arme eller noget i den stil.

Alt sammen videnskabeligt og okay, ja, endda yderst prisværdigt, men altså ikke desto mindre uhyggeligt. Og så alligevel, på trods af den netop opridsede uhygge, er der noget sælsomt dragende ved dette sted.

Ikke blot for de mange lægesønner og -døtre, som af genetiske årsager er tvunget til at studere ved instituttet, næ, bygningen suger også i os andre, som bare cykler forbi nu og da; og som måske er heldige at komme til fest med de kommende forvaltere af den offentlige sundhed, og derfor oplever, hvordan de så at sige forhåndskompenserer ved at drikke mere og mere voldsomt end nogen anden studentergruppe, man lige kunne nævne.

Brutalisme

Måske er det selve bygningskompleksets størrelse, der fascinerer. Nogen forsøgte at bilde avisen ind, at Panum er Københavns største kontorbygning. Kan det passe? Stedet er stort nok, i hvert fald, til at man lige må overveje det.

Og så er der selvfølgelig det med, at Panum er opført i stilarten ‘brutalisme’. Af de samme folk, der tegnede KUA. Her havde de ligesom bare mere held i blyanterne, kunne man sige. Eller et bedre budget.

Man mangler bare en fjern stemme i en højttaler, der advarer mod ‘gasudslip i sektor 8’, så er stemningen af skræmmende klimaforandret fremtid på plads. Sejt.

Mørklagt julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

chz@adm.ku.dk

Seneste