Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 3

DUNKEL JUL - Hvad er det, der lever og gror i det sælsomme lys?

I Stephen Kings ikke helt fuldkommen mesterlige roman The Tommyknockers, graver Bobbi Anderson et rumskib frem af New Englands våde jord. Og så sker der noget med hende. En form for bestråling finder sted.

Det kunne man næsten have fortalt hende på forhånd.

På forsiden af bogen er der grønt, uhyggeligt lys. Ligesom her. Se hvor meget lys, der i grunden brager ud af de biovidenskabelige glashuse, sådan en kold nat. Gult og klorofylt.

Men det betyder ikke, at de har gang i noget strålingsfarligt på Life, eller at de koger amfetamin, eller noget i den stil. Det er ikke på den måde!

Vores bud på, hvad de laver: Grønne tomater eller spirer – eller måske et eller andet, vi kan spise, når havet har opslugt al landbrugsjorden. Nice to have.

Lizette Kabré mener, der er noget fascinerende ved væksthusenes placering i det sære, semikaotiske område, kilet ned mellem Bülowsvej, Rolighedsvej og Åboulevarden. Hun synes det er opmuntrende, at livet udvikler sig under glasset langs den fræsende motorvej, hvor man ellers ikke rigtig kan leve, som hun siger. Det lyder rimeligt.

Bortset fra at der selvfølgelig bor en masse mennesker lige ovre på den anden side af Åboulevarden.

Dunkel julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

Seneste