Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 4

MØRK KALENDER - Var det kragen eller mågen, der gjorde det, hvis det ikke var fascisterne?

Der er noget fortættet over arkitekturen her; som en tyk, nedtrykt dreng, der gemmer sig i et skab.

Og samtidig fægter bygningen på billedet med armene på den storladne måde: Det er den tykke drengs ønske om at hæve sig over sine plageånder og eventuelt – hvis han bliver diktator i et stort europæisk land – slå dem alle sammen ihjel. Og så taler vi lige pludselig om fascismen.

Sorry, Geocenter, men du ser ud som om den italienske generalstab kunne vælte ud af dig hvert sekund det skulle være, børstende cannoli-krummer og sukat af frakkerne med behandskede hænder. En enkelt fascist puster ned i en lille skoldhed kop kaffe …

En væmmelig lyd

Engang hørte Deres udsendte en væmmelig, klaskende lyd foran Geocenter. Som en samvittighedsfange, der efter at være blevet kastet ud fra et højtsiddende vindue, knustes ved siden af cykelstativerne.

Det var en blåmusling. Den største musling, man kan tænke sig. Og den var knust, og vred sig i smerte, eller okay, men den var knust.

Over tagryggen anedes et øjeblik en havmågevinge.

Og en krage skreg.

Kragen landede først og gav sig til at hakke i muslingen. Så vendte mågen tilbage, og kragen fortrak.

Vi ved ikke, hvem der slog muslingen ihjel.

Dunkel julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

Seneste