Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Tysk professor mener, at Opus-projekt er underligt

ØVRIGE MEDIER - Efter kritik af Opus-centret: Professor beder KU om at hanke op i moralen - Dekan har tillid til ledelsen efter kritik af Opus-centret - Studenterråd afviser præsts påstande om skræmmende rusuge-druk.

Tysk professor mener, at Opus-projekt er underligt

Professor Hans Peter Peters fra Freie Universität i Berlin siger til Politiken, at han finder, at Opus-centret på Københavns Universitet (KU) er ‘et underligt forskningsprojekt’, der på centrets hjemmeside kun fremstår som en måde til at implementere og markedsføre ‘projekt nordisk kost’ på. Peter Sandøe, professor og næstformand i KU’s udvalg for god videnskabelig praksis, er også kritisk og mener, at arbejdsmetoderne på Opus-centret er et eksempel på, hvordan forpligtelsen til at formidle forskning i stigende grad bliver til ren pr.

Dekan har tillid til Opus-ledelsen

Efter at Politiken i går bragte historien om, at Opus-centret ved KU angiveligt har presset en ph.d.-studerende, Arun Micheelsen, til at ændre konklusionerne i sin afhandling om effekterne af ny nordisk mad, har avisen interviewet John Renner Hansen, dekan på Science, som siger, at hvis der i styregruppen for Opus-centret bliver påpeget nogen uredelighed, vil han og andre kigge på det, men at det er ikke tilfældet i sagen om Arun Micheelsens ph.d.
Politiken, 1. sektion, side 10, 22. august 2013

Studenterråd afviser præsts påstande om skræmmende rusuge-druk

Studenterrådet i Aarhus mener ikke, at det er så stort et problem, som det er blevet gjort til i medierne, at russer skulle føle sig presset til druk ved studiestart, skriver Jyllands-Posten. Studenterrådet vil derfor ikke være med til indføre alkoholbegrænsende regler. Studenterrådet har heller ikke hørt om drukproblemer på rusturene, kun gennem en studenterpræst, Elisa Morbjerg Wejse, der ifølge en anden artikel i Jyllands-Posten har talt med unge, der på grund af rusturen er brudt grædende sammen, fordi de ikke har anet, hvad de skulle stille op til rusturens ‘vilde drukfester’.

anfj@adm.ku.dk

Seneste