Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Tyskerne måber over fattige Sofie

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Tyskerne måber over fattige Sofie - Studerende uden praktik ender sidst i jobkøen - Danmarks Grundforskningsfond giver 60 mio. til arktisforskning - Læserbrev: 1.000 pct. nye afgifter på tidsskrifter fra USA

Sofie-historie kommenteres nu også i Tyskland

Historien om Sofie, der er studerende, og som skrev et indlæg i Politiken om at føle sig fattig som studerende, fordi hun ikke kunne være med til dyre fester med dyr alkohol sammen med andre, mere velhavende studerende, er nu nået til Tyskland, hvor der måbes over det, de kalder Sofies ‘luksussorg’, beretter Information med et link til en artikel i tyske Der Spiegel.

Eurostat: Studiejob og praktik sikrer job

Det er nemmere for nyuddannede at komme ind på arbejdsmarkedet, hvis de har et relevant praktikophold eller studiejob med i bagagen, viser nye tal fra EU-Kommissionens statistiske enhed Eurostat. Det skriver Berlingske.

Studerende uden praktik ender sidst i jobkøen

Selvom både den nuværende og den foregående regering mener, at de unge bare skal hurtigt igennem deres uddannelse, så siger både studerende, uiversiteterne og arbejdsgiverne, at de får arbejde gennem praktik eller et relevant studiejob, skriver Avisen.dk

Danmarks Grundforskningsfond giver 60 mio. til arktisforskning

Danmarks Grundforskningsfond, der hører under KU, har bevilget 60 millioner kroner til Center for Permafrost, Cenperm. Med en tværvidenskabelig forskningsindsats, skal Cenperm kunne forudsige økosystemet på Grønland i de kommende år og helt frem til om 100 år, skriver Ingeniøren.dk.

Læserbrev: 1.000 pct. nye afgifter på tidsskrifter fra USA

En overingeniør, der importerer naturvidenskabelige tidsskrifter fra USA til eget forbrug, anklager i et blogindlæg på Ingeniøren.dk regeringen for med et nyt lovforslag under behandling i disse dage at ville lave om på betingelserne for import af for eksempel et tidsskrift for 25 kroner i dag, så det kommer til at koste 765 procent mere, og i et andet eksempel 1.200 procent mere.

Seneste