Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Uddannelse skal være KU's førsteprioritet

Det er vigtigt, at bestyrelsen tager overordnede beslutninger, der giver et frirum, som de enkelte fag kan prioritere indenfor. KU skal opprioritere uddannelse, undervisning og studiemiljø, skriver Studenterrådets spidskandidat til bestyrelsen.

Københavns Universitet er en velrenommeret forskningsinstitution i Danmark og i resten af verden. Det er vigtigt, men det er på tide, at KU også får et andet fokus.

Uddannelse, undervisning og studiemiljø er alt for længe blevet underprioriteret på universitetet og med de nyligt bebudede besparelser på både Hum, Life og Sund, kan man kun frygte, at vi endnu engang ser fyringer, kursusnedlæggelser og andre forringelser af vores uddannelser.

Derfor vil Studenterrådet gå aktivt ind i arbejdet med at redde uddannelserne og sikre høj faglig kvalitet.

Jeg stiller op som spidskandidat for Studenterrådet til universitetsbestyrelsen og vil, såfremt jeg bliver valgt, arbejde tæt sammen med fagrådene og Studenterrådet, for at sikre, at det ikke bare er mine interesser, men alle studerendes interesser, der bliver arbejdet for i universitetsbestyrelsen.

Som repræsentant for de studerende i universitetsbestyrelsen vil jeg sætte uddannelse på dagsordenen, når KU skal vedtage ny strategi frem mod 2016 i løbet af det næste år. Strategien lægger retningslinjerne for, i hvilken retning, universitetet skal udvikle sig. Og netop derfor er det så vigtigt, at uddannelse kommer i fokus.

Og det bliver et bredt fokus, for en ting er sikkert: uddannelserne på KU er vidt forskellige. Derfor er det vigtigt, at bestyrelsen tager overordnede beslutninger, der giver et frirum, som de enkelte fag kan prioritere indenfor.

Er der for eksempel brug for mere respons på eksamensopgaver på Bioteknologi? Vil de studerende på Historie have flere holdtimer? Og hvad med de studerende på Idræt, har de brug for et lokale til sociale aktiviteter?

Derfor er det vigtigt, at alle vi studerende bliver inddraget i processen for den nye strategi. Vi skal være med hele vejen, fra det første spadestik i det nye år til den færdige strategi lægger klar. For uden vores input som studerende får vi ikke et universitet for de studerende med uddannelse i fokus.

Seneste