Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Uddannelses- og forskningsministeriet stifter ny pris til »fremragende undervisere«

Undervisningspris — En halv million kroner følger med hver af de i alt syv priser, hvoraf to går til undervisere på universitetet. Det handler om at give undervisning samme status som forskning, siger ministeren.

Et af de første tiltag fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen bliver en ny national undervisningspris.

Eller rettere syv. Fra 2020 vil ministeriet hvert år hædre syv undervisere fra de videregående uddannelser, der har udmærket sig, for eksempel ved at give konstruktiv feedback til de studerende eller ved at bruge ny teknologi i undervisningen.

Det skriver ministeriet selv i en pressemeddelelse.

Ifølge minister Ane Halsboe-Jørgensen er prisen et forsøg på at give gerningen som underviser højere status.

Det skal være mere prestigefyldt at være en god underviser

Ane Halsboe-Jørgensen

»Det skal være mere prestigefyldt at være en god underviser. Vi har mange dygtige undervisere på de videregående uddannelser, de fortjener en større anerkendelse. Fremragende undervisning bør have samme høje status som fremragende forskning på de videregående uddannelser,« siger ministeren i pressemeddelelsen.

To af de syv priser går efter planen til undervisere på universitetet, der ud over hæderen vil modtage et beløb på 500.000 kroner. 200.000 går direkte til vinderen, mens det resterende beløb skal gå til at udvikle nye aktiviteter, »der understøtter et godt og engagerende undervisningsmiljø«.

Ministeriet skriver, at det er ledelsen på den enkelte uddannelsesinstitution – altså herunder Københavns Universitet – der i samarbejde med de studerende indstiller kandidater, inden rektorkollegiet beslutter, hvem der skal kæmpe om priserne.

De syv vindere udpeges i løbet af foråret.

Seneste