Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Underskrifter mod fremdriftsreform vælter ind

PROTESTER - Mandag eftermiddag har over 14.000 skrevet under på en internetbaseret protest mod fremdriftsreformen.

Det overrasker næppe, hvis ikke alle studerende ser frem til at skulle studere hurtigere, risikere at blive tvangstilmeldt kurser og få ringere mulighed for at holde orlov eller på anden måde sammensætte en uddannelse efter eget ønske med den hastighed, de nu måtte foretrække.

Mandag eftermiddag har over 14.000 personer leveret en elektronisk underskrift for at markere protest mod den fremdriftsreform, der skal fyre op under danske studerendes arbejdstempo.

Eller ‘hurtigere ud-reformen’, som den omtales af initiativtagerne til indsamlingen.

Ånder svinekødskulturkrigere i nakken

Hjemmesiden, der teknisk muliggør underskriftindsamlingen, hedder skrivunder.net, og her kan det ses, at kun seks andre afstemninger har været i stand til at tiltrække flere underskrifter.

Det gælder folkekære temaer som ‘NEJ tak til den nye offentlighedslov’ (87.724 underskrifter), en opfordring til at tvinge børneinstitutioner til at have gris på menukortet (knap 21.000 underskrifter), samt en protest mod sex mellem mennesker og dyr i Danmark (og, må man antage, i andre lande; den har fået næsten 16.000 underskrifter).

Forskellen på de nævnte underskriftindsamlinger og den aktuelle protest i anledning af fremdriftsreformen er, at de øvrige har været åbne i månedsvis, mens ‘Sig nej til hurtigere ud-reformen’ blev åbnet torsdag den 14. november.

I den relativt korte tid, som det tog at skrive denne nyhed, har omkring 150 personer skrevet under på protesten.

Opdatering: Onsdag morgen har 21.400 skrevet under.
chz@adm.ku.dk

Seneste