Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Undervisere bryder ophavsretten og stjæler billeder

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Undervisere bryder ophavsretten og stjæler billeder - Regeringen freder de værste forurenere - Som Joe ville have gjort det - Væn jer til spindoktorerne - Personsager interesserer ikke vælgerne - DTU banker KU og AU på Leiden-rangliste - Kvindelige forskere støtter favorisering.

Undervisere bryder ophavsretten og stjæler billeder

Måske er det værd at tjekke paragrafferne, før man fyrer sit diasshow af for en sal fuld af studerende. For undervisere på landets universiteter kriminaliserer sig selv ved at bruge billeder, de ikke har ret til, i deres undervisning, skriver Politiken. »Der er tale om, at en offentlig myndighed snyder borgerne for penge, de har ret til«, mener juraprofessor Morten Rosenmeier.

Regeringen freder de værste forurenere

Ifølge Center for Energi, Miljø og Helbred, ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet er giftig NOx-udledning fra biler et større problem end industriens NOx-forurening. Men det er industrien, der skal betale en højere afgift for at udlede NOx, mens transportsektoren går fri. Tænketanken Concito mener, at regeringen er bange for at lægge sig ud med bilisterne. Det skriver Information.

Som Joe ville have gjort det

Historielektor Regin Schmidt er havnet i en polemik om den amerikanske senator Joe McCarthy. Til sin kritiker direktør Jens Gregersen skriver han i Jyllands-Posten: »Jeg vil gerne takke direktøren for at tone rent flag og fortælle os, at han er tilhænger af McCarthy og hans metoder, og jeg vil opfordre ham til at fortsætte sin utrættelige kampagne for at rehabilitere mccarthyismen.«
Jyllands-Posten, side 17, tirsdag 6. december 2011.

Væn jer til spindoktorerne

»Medierne er blevet den mekanisme, der forbinder politikerne og borgerne, og i den situation er det vigtigt, at man som politiker forstår at kommunikere direkte med folk. Det er her, de særlige rådgivere kommer ind. De skal hjælpe politikerne med at sælge deres beslutninger på en måde,« siger lektor i statskundskab Henrik Bang til Kristeligt Dagblad i en artikel, der diskuterer, hvad en spindoktor er for en fisk.
Kristeligt Dagblad, side 2, tirsdag 6. december 2011.

Personsager interesserer ikke vælgerne

Personsager som Tamilsagen og den aktuelle skandale i Skatteministeriet flytter ikke rigtig stemmer, argumenterer ekstern lektor Lars Hovbakke Sørensen i et indlæg i Berlingske. Og i B.T. siger han, at en angivelig sexsag er sprængfarlig for den svenske konge. (B.T., side: 23, tirsdag 6. december 2011).

DTU banker KU og AU på Leiden-rangliste

DTU er landets bedste universitet ifølge den hollandske Leiden-rangliste. Og Aarhus er bedre end KU. Sidste år var det omvendt. Se listen hos Altinget.

Kvindelige forskere støtter favorisering

Det har været godt for karrieren at få lidt kønsbestemt favorisering, mener KU-professorer Liselotte Højgaard og Dorthe Dahl-Jensen ifølge P1 Orientering.
DR P1 Orientering 17.10, 5. december 2011

Seneste