Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Undervisningsassistenter forbigået i overenskomst

SAMMENBRUD - Dansk Magisterforening foreslår nu, at stillingstypen 'løst ansatte undervisningsassistenter' på universiteterne helt udfases, fordi ny overenskomst på statens område alligevel ikke løser de særlige problemer for stillingstypen.

På trods af forventninger om det modsatte løser ny overenskomst mellem Akademikernes Centralorganisation (AC) og Finansministeriet på statens område ikke problemerne for de løsansatte undervisningsassistenter på universiteterne.

Dermed står undervisningsassistenterne stadig uden de aftaler, som dækker det øvrige personale på landets universiteter. Det skriver Altinget.dk (kræver login).

Derfor foreslår Dansk Magisterforening (DM) nu, at stillingstypen helt udfases.

DM foreslår videnskabelige assistenter i stedet

DM’s formand Ingrid Stage mener, at det er bedre at finde en løsning for undervisningsassistenterne i dialog med Uddannelsesministeriet. Den dialog skal primært handle om de tidsbegrænsede ansættelser, men timelærernes vilkår vil også blive taget op, siger hun.

Trods gentagne opfordringer fra Rigsrevisionen om at skabe bedre og mindre bureaukratiske regler på området, lykkedes det altså ikke Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation, der forhandler aftalen på området, at nå til enighed om en ny aftale for undervisningsassistenterne, skriver Altinget.dk.

DM foreslår universiteterne, i stedet for undervisningsassistenterne, at benytte eksterne lektorer eller videnskabelige assistenter, der kan ansættes på deltid.

anfj@adm.ku.dk

Seneste