Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ung professor bliver dekan på Jura

NYANSÆTTELSE – Rektor ansætter professor Jacob Graff Nielsen som dekan på Jura. Den nye dekan skal stå i spidsen for en omfattende fakultetsflytning. Rektor kalder flytningen en udfordring – men dekanen glæder sig.

Det Juridiske Fakultet har fået ny dekan fra 1. april 2014.

Jacob Graff Nielsen, der er professor i skatteret, lover, at studerende og ansatte på Jura kan forvente »en dedikeret dekan, som brænder for fakultetet og universitetet, og som ud over fokus på kvalitet og fremdrift også ønsker at skabe rammerne for arbejds- og studieglæde.«

Den nye dekan har en vision om at forbedre studiemiljøet for jurastuderende og om at skabe bedre kontakt mellem forskere og studerende.

På forskningsfronten ønsker dekanen at skubbe fakultetet i retning af flere kollektive og tværvidenskabelige forskningsprojekter. Han vil desuden arbejde for at opbygge formaliserede relationer til BRIKS-landene til gavn for forskning såvel som uddannelse, fortæller han.

Glæder sig til fakultetsflytning

Rektor Ralf Hemmingsen ansætter den nye dekan med et enstemmigt ansættelsesudvalgs anbefalinger i ryggen.

»Jeg er særdeles glad for, at Københavns Universitet kan ansætte Jacob Graff Nielsen som ny dekan for Det Juridiske Fakultet. Han har stor indsigt i forhold til fakultetets funktionsområder og et godt overblik over de udfordringer, som fakultet står overfor, og mulige løsninger på disse udfordringer,« siger rektor Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Udfordringerne indebærer blandt andet en fakultetsflytning til Søndre Campus i 2015/16, som dekanen glæder sig til:

»Fakultetet vil få flotte rammer for såvel forsknings- som studiemiljø sammen med mange andre forskere og studerende fra HUM og TEO. Jeg ser et dynamisk miljø for mig med tæt interaktion samt studiefaciliteter, som understøtter jurauddannelsernes læringsprincipper. Selvom en så stor flytning altid vil resultere i udfordringer, og der for mange er noget særligt ved at være i Indre By, så kan jeg personligt slet ikke vente med at komme ud til KUA3,« siger han.

Yngste dekan i flokken

Jacob Graff Nielsen, der er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1998, bliver yngste mand i universitetets nuværende dekanflok. Alderen skinner dog ikke igennem på den 42-årige professors omfattende CV.

Udover at have besiddet en professortitel i skatteret siden 2011, er Graff Nielsen blandt andet fagansvarlig for kursusfag, fagbogsforfatter, artikelredaktør på Ugeskrift for Skat og har tidligere været medlem af Københavns Universitets Forskningsuddannelsesudvalg og Akademisk Råd.

Den nye dekan har ledelseserfaring fra sin stilling som forskningsleder på Det Juridiske Fakultet, som han har haft siden 2009, og fra tidligere erhverv som fakultetets ph.d.-skoleleder og afdelingsleder.

Jacob Graff Nielsen overtager posten fra konstitueret dekan, Jørn Vestergaard, der har siddet på posten, siden forhenværende dekan Henrik Dam forlod den til fordel for en stilling som rektor på Syddansk Universitet.

Den tidligere dekan sprang videre til en rektorstilling. Har du samme ambitioner?

»Det har jeg helt ærligt ikke overvejet. Indtil videre glæder jeg mig blot over at være blevet udpeget som dekan for Det Juridiske Fakultet, og så må vi se, hvad fremtiden bringer,« svarer dekanen.

sofie.hansen@adm.ku.dk

Seneste