Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteter: Østergaards 'revolution' er old news

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Universiteter: Morten Østergaards 'revolution' er gennemført - Universiteter frygter tung SU-reform - Forskere: Regeringens reformer kan bremse vækst.

Universiteter: Østergaards ‘revolution’ er allerede gennemført

Allerede i dag er det sådan, at der ansættes flere akademikere i det private erhvervsliv end i den offentlige sektor. Derfor bliver det ikke, som uddannelsesminister Morten Østergaard (R) påstår, en forandring a la ‘kulturrevolution’ på universiteterne, når han varsler, at de skal at levere flere akademikere til det private erhvervsliv. Det siger Jens Oddershede, rektor på Syddansk Universitet og talsmand for organisationen Danske Universiteter, til Jyllands-Posten.

Universiteter frygter tung SU-reform

Universiteterne og Akademikerne kritiserer flere dele af den brede aftale i Folketinget, som skal sikre, at de studerende kommer hurtigere igennem. Ifølge Altinget.dk har politikerne ligefrem skabt en uoverskuelig situation med den store aftale om SU, siger formand for rektorkollegiet Jens Oddershede, og han forudser ligefrem administrative problemer. Fra Akademikerne angribes også politikernes beslutning om helt at droppe suppleringskurser til kandidatuddannelser, fordi det vil være til skade for både professions-bacheloruddannelser og kandidatuddannelser på universiteterne.

Forskere: Regeringens reformer kan bremse vækst

Regeringen gør danskerne så utrygge, når den både rykker ved borgernes pensionsalder, efterløn og ret til dagpenge, at ingen tør bruge penge. På den måde spænder regeringen selv ben for et økonomisk opsving. Det mener professor Søren Leth Petersen, økonomiprofessor ved KU og ved SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, ifølge Epn.dk.

anfj@adm.ku.dk

Seneste