Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteter skal tænke skævt

Danmark skal vinde på kreativitet. Således lyder opskriften fra den uafhængige tænketank som Videnskabsminister Helge Sander nedsatte sidste år til at vurdere hvordan universitetsuddannelserne kan styrke det økonomiske vækstpotentiale i Danmark inden for kultur og oplevelse.

Nu er tænketanken der blandt andet tæller cheftræner for Brøndby IF Michael Laudrup, direktør for Statens Museum for Kunst Allis Helleland og filmproducer Ragner Grasten, kommet med sine anbefalinger.

Tænketanken opfordrer universiteterne til at tænke nyt og ‘skævt’ når de skruer uddannelser sammen. Der skal bygges bro over forskellige fagområder og samarbejdes mellem universiteter og brancher inden for turisme, forlystelser, sport, arkitektur, design, spil, tv, teater, kunst og forlagsvirksomhed.

Der foreslås også et nyt Center for Oplevelsesøkonomi som med en bevilling på 100 millioner kroner over fem år, blandt andet skal udvikle nye uddannelser, huse tværgående forskerskoler og rådgive virksomheder og organisationer.

Seneste