Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteter underviser for lidt

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Universiteter underviser for lidt - Kræsenhed forsinker unge i uddannelsen - Professor undersøger PET-sletninger - 'Ph.d.-Oscar' til københavnerkemiker - Udbygning af KU på Amager.

Universiteter underviser for lidt

De studerende på humaniora og samfundsfag får for lidt undervisning, og for meget af den varetages ikke af forskere. Konsekvensen er deltidsstudier og uddannelser, der ikke lever op til universitetslovens krav om, at undervisningen skal være baseret på forskning, konkluderer Rigsrevisionen i et udkast til en beretning, som kritiserer universiteterne skarpt. Det skriver Politiken.

Unge er kræsne i valg af uddannelse og studieby

Halvdelen af de afviste ansøgere til de videregående uddannelser i 2011 havde kun søgt én uddannelse. Uddannelsesministeren opfordrer de unge til at søge bredt og realistisk, skriver Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Professor undersøger PET-sletninger

Professor ved Københavns Universitet, dr.jur. Linda Nielsen er i gang med at undersøge, hvad der lå til grund for sletningen af PET’s politiske sagsmapper, skriver BT.

‘Ph.d.-Oscar’ til københavnerkemiker

Den fornemme Springer Thesis Award er i år gået til Rasmus Brogaard, der netop har afsluttet sit ph.d.-studium på Kemisk Institut. Han fik prisen for afhandlingen ‘Molecular Conformation and Organic Photochemistry – Time-Resolved Photo Ionization Studies’.

Udbygning af KU på Amager

Københavns Universitet skal ombygges for en milliard kroner. Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har bedt Folketingets Finansudvalg om grønt lys til at starte tredje fase af udbygningen og moderniseringen af universitetet på Amager. DR P4 Københavns radio, Nyheder kl. 16.30, onsdag 27. juni 2012

clba@adm.ku.dk

Seneste