Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteterne vil slå hul på egenkapitalen i 2013

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Universiteterne vil slå hul på egenkapitalen i 2013 - Studerende skal kæmpe hårdt for at læse i udlandet - Advokat for dansk Most Wanted-forsker: »Grinagtig sortlistning« - Nørrebro har lavere levetid end Albanien.

Universiteterne vil slå hul på egenkapitalen i 2013

I de kommende budgetter for 2013 er universiteternes bestyrelser klar til at bruge løs af den opsparede egenkapital. Det skriver Altinget.dk efter at have lavet en rundspørge til landets universiteter. Det kan være en reaktion på den netop vedtagne finanslovsaftale, hvor regeringen vil efterkomme universiteternes ønske om en mere sikker økonomi, ved at garantere treårige bevillinger til universiteterne.

Studerende skal kæmpe hårdt for at læse i udlandet

Det tog KU-medicinstuderende Anas Al-Kahwa halvandet år at få lov til at rejse til udlandet første gang for at studere. Nu forhindrer et todages kursus ham i at tage af sted for anden gang. Det er universiteterne selv, der spænder ben, og måske er de studerende nødt til bare at tage af sted og så blæse på godkendelser fra universitetet, mener Anas Al-Kahwa. Det skriver Information.

Advokat for dansk Most Wanted-forsker: »Grinagtig sortlistning«

Den danske forsker Poul Thorsen, Aarhus Universitet, er nummer et på en Most Wanted-liste fra Office of Inspector General i USA. Hans advokat, Jan Schneider, griner af Poul Thorsens placering på listen, der skyldes en anklage om at han har stukket amerikanske forskningsmidler i egen lomme. Jan Schneider siger til Ingeniøren, at sortlistningen er et kuriosum, der ikke kan tages seriøst, og at det nærmest er positivt, hvis de amerikanske myndigheder ikke har mere alvorlige ting at tage sig af.

Nørrebro har lavere levetid end Albanien

Middellevetiden på Nørrebro i København er fire år kortere end i Albanien. FN laver opgørelserne, der gør det muligt at sammenligne middellevetiden mellem enkelte lande, men Danmarks Radios Detektor har spurgt Siri Tellier, der er ekstern lektor i Global Sundhed ved KU, om undersøgelsen. Hun siger, at der er nogle lande, hvor det ikke er så let at opgøre middellevetiden, men i Albanien opfylder man kriterierne for en god beregning af middellevetiden, så selv om man ikke kan være stensikker på tallene, er der alligevel et fint sammenligningsgrundlag.

Seneste