Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteternes vækst er skudt i vejret

ØKONOMI - På bare tre år er universiteternes indtægter vokset med næsten fem milliarder, viser nye tal fra Danske Universiteter. Talsmand Jens Oddershede advarer dog mod politisk zig-zag-kurs.

Danske Universiteter har netop offentliggjort de økonomiske nøgletal for de otte danske universiteter i perioden fra 2007 til 2010. Og det tegner et positivt billedet af universiteternes vækst.

Tilsammen voksede indtægterne på de otte danske universiteter fra 18,9 milliarder kroner i 2007 til knap 23,8 milliarder kroner i 2010 i løbende priser.

Et forbilledligt eksempel

Ifølge en pressemeddelelse fra Danske Universiteter skyldes væksten blandt andet »indfasningen af de øgede investeringer i forskning som følge af Globaliseringsaftalen fra 2006 og en markant øget uddannelsesaktivitet.« Indtægterne fra private virksomheder og EU er også vokset i perioden.

Talsmand for Danske Universiteter Jens Oddershede udtrykker stor tilfredshed med udviklingen.

»2010 var et godt år for universiteterne. Et år med øget aktivitet og flere midler. Det var et år, der var udtryk for langsigtet satsning på den forskning og de uddannelser, der skal sikre fremtidens vækst,« siger han i pressemeddelelsen fra Danske Universiteter.

Udsigt til dårligere tider

Men Jens Oddershede minder også om, at besparelser på uddannelse og forskning betyder, at fremtiden ser mindre lys ud.

»2010 var også et år, der får de kommende års nedskæringer og reducerede taxametre til at stå i skarp kontrast til fortidens ambitioner. Hvis universiteterne skal varetage deres langsigtede rolle, er det afgørende, at sektoren ikke udsættes for en sådan politisk zik-zak-kurs,« siger han.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste