Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universitets-tv sender igen

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - KU-forskere har måske observeret mørkt stof for første gang - Universitets-tv sender igen efter en sommerpause - Ralf Hemmingsen delte croissanter ud - Ny svampeart fundet i Danmark.

KU-forskere har måske observeret mørkt stof for første gang

»De signaler, vi får, er så klare, at det næsten kun kan være fingeraftryk fra det mørke stof. Jeg må imidlertid understrege, at der skal flere dataanalyser til, før vi kan erklære os sikre. Men om ca. fire måneder forventer jeg, at vi har et næsten entydigt resultat,« siger professor Pavel Naselsky til Berlingske.
Berlingske 5. september, 1. sektion, side 6.

Universitets-tv sender igen efter en sommerpause

Seneste udsendelse inkluderer et interview med manden bag uddannelsen i Molekylær Biomedicin, der i øjeblikket er den vanskeligste i Danmark at få en studieplads på. Tv-folkene har også interviewet studiestartere på Musikvidenskab på vej på rustur.

Ralf Hemmingsen delte croissanter ud

Som et led i en arbejdsglædeforøgende proces delte KU’s rektor, prorektor og direktør onsdag morgen croissanter ud til morgenduelige medarbejdere i universitetets centraladministration. Vor engelsksprogede arm var på pletten.

Ny svampeart fundet i Danmark

I forbindelse med det storstilede projekt bag Danmarks Svampeatlas, er en hidtil ukendt svamp fundet og videnskabeligt beskrevet. Forsker ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU, Jacob Heilmann- Clausen, fortæller at svampens dna viste sig at være den samme art som andre ukendte fund fra Tyskland og Storbritannien. »Men kun det eksemplar, vi havde fundet, var i så god stand, at det kunne bruges til at lave en fuldstændig beskrivelse og dermed afgøre, at der faktisk var tale om en ny art« siger forskeren til Politiken.

Seneste