Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Universitetsavisen åbnet online

Snoren blev klippet, berlinervaflerne gumlet, de velvalgte ord udtalt – Universitetsavisen er på nettet

En udvalgt skare af dignitarer troppede her til formiddag klokken 11.15 op på Universitetsavisens redaktion for at sende avisen lovformeligt ud i netsfæren, hvor den uofficielt har huseret i et par dage.

Rektor Ralf Hemmingsen, som forestod selve snoreklipningen, blev flankeret af Studenterrådets formand Mattias Friis Jørgensen og Poul Erik Krogshave, næstformand i Hovedsamarbejdsudvalget på Københavns Universitet.

»Det er en stor glæde for mig som rektor på KU at indvie den elektroniske udgave af Universitetsavisen,« sagde Ralf Hemmingsen, som kvitterede for, at Studenterrådet og de ansatte repræsenteret i Samarbejdsudvalget i forening med ledelsen havde »lagt sporene ud for, at vi kunne lave en elektronisk avis, samtidig med at vi bevarede den trykte papirudgave.«

Rektor fremhæver engelsksproget avis

»Jeg vil også fremhæve det positive at vi har fået en engelsksproget del af den trykte avis. Det synes jeg også er et vældigt fremskidt, så der er to ting, vi kan fejre på en gang.« Sagde rektor.

»Det er mit ønske og håb at netavisen vil blive brugt af mange og at den vil blive brugt dynamisk, så vi kan få en stadig mere fokuseret og bred debat i universitetets regi. Så tak for indsatsen.«

Medarbejdere skal have værdifuld info

Medarbejdernes øverste repræsentant over for ledelsen, Poul Erik Krogshave, havde også medbragt velvalgte ord.

»Jeg både håber og forventer, at det, vi har aftalt i forbindelse med udvidelsen af Universitetsavisen, er noget, som også den elektroniske avis kan leve op til,« sagde Poul Erik Krogshave.

»Vi forventer at vores kollegaer her på universitetet vil kunne forsyne sig med information på nettet, som har værdi for dem.«

Nye muligheder for social sammenkobling

Studenterrådsformand Mattias Friis Jørgensen glædede sig over de nye muligheder, som netavisen frembyder for sine eventuelle læsere.

»Det smarte er jo at netavisen kan kobles sammen med sociale medier på nettet, at man kan linke til hinanden og sådan noget. Det har man jo ikke kunnet med den trykte udgave.« Sagde Mattias Friis Jørgensen til Universitetsavisen.

Redaktionen så under seancen forekommende ud, mumlede lidt forskelligt, og forsøgte ved hjælp af fagter og grimasser at kommunikere, at Universitetsavisen er ualmindeligt glad for sin netavis og for den opbakning, Københavns Universitet har vist den frie presse ved at lade avisen udkomme både på papir og på nettet.
Endda på to sprog.

Herefter indtog de tilstedeværende et let traktement af berlinervafler med mokkacreme og postevand.

chz@adm.ku.dk

Seneste