Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Universitetsfodbold: Her er kvartfinalerne

Unifodbold — Der var lagt op til spænding ved den store lodtrækningsfest i TeoBar, da kvartfinalerne i årets turnering i universitetsfodbold skulle findes. Aftenen bød også på en stor overraskelse, som vil gøre det endnu mere prestigefyldt at vinde pokalen.

Rammerne var ikke helt lige så fornemme, og blitzlysene var færre end ved lodtrækningen til Champions League, da kvartfinalerne i fodboldturneringen på Københavns Universitet  skulle findes fredag den 9. marts.

Holdene var ikke Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Juventus, og hvad topklubberne ellers hedder, men Historie, Sociologi, Litteraturvidenskab, Kommunikation & IT, Teologi, Fysiske Studier, Retorik og Dansk. Men spændingen var alligevel næsten den samme i TeoBar, hvor godt 95 fremmødte dannede ramme om lodtrækningen.

Jeg regner med, at alle kampene bliver tætte. Men jeg tror på, at underholdningsværdien ligger størst i kampen mellem Retorik og Dansk.

Pelle Andersen Nexø

Inden lodtrækningen leverede arrangør Krestian Sørensen nyheden om, at den nye vinderpokal, som er sponsoreret af Studenterhuset, bliver navngivet efter afdøde Jonathan Morell, der har været formand for HUM-rådet og var med på holdet fra Etnologi, der vandt universitetsfodboldturneringen i 2016.

De fire kvartfinaler

Selve lodtrækningen blev gennemført i slutningen af aftenens program, hvor turneringens boss, Hr. El Presidente, alias retorikstuderende Mathias Stilling var med på storskærm med Triumfbuen i Paris som baggrund.

Lodtrækning unifodbold 2018

El Presidente viser sig foran de fremmødte gæster med Triumfbuen i Paris som baggrund.

Mathias Stilling er på praktikophold i Paris, så han pegede på de konvolutter, som efterfølgende skulle afgøre, hvilke hold der skulle dyste mod hinanden via FaceTime.

Dette års kvartfinalekampe ser således ud:

Historie – Sociologi

Litteraturvidenskab – Kommunikation & IT

Teologi – Fysiske Studier

Retorik – Dansk

Ekspert: Kommunikation & IT eller Historie tager pokalen

Medarrangør og universitetsfodboldekspert Krestian Sørensen holder fast i den Powerranking, som han præsenterede ved juletid sidste år hos Uniradioen.

Han placerer Kommunikation & IT som bedste bud på en kommende vinder af turneringen efterfulgt af Historie, Retorik, Teologi og Dansk. Han vover også at byde på vinderne af kvartfinalerne:

»Historie går videre fra deres kamp mod Sociologi. Det er et af de bedste hold mod det dårligst seedede hold. Det er som at sætte musen ned til katten. Hvis Historie ikke vinder den der, bliver det den største overraskelse nogensinde,« siger han.

Det er som at sætte musen ned til katten. Hvis Historie ikke vinder den der, bliver det den største overraskelse nogensinde.

Krezstian Sørensen

Han vurderer også, at Kommunikation & IT kommer til at vinde over Litteraturvidenskab.

»Jeg siger ikke, at det kommer til at være en walkover, men jeg spiller gerne hele min børneopsparing på, at de vinder. Jeg vil ikke tage noget fra Fysiske Studier, men sidst de spillede mod Teologi, havde sidstnævnte hold ikke deres 3 skarpeste profiler med, hvorfor de tabte. Jeg tror faktisk, at det er en 60/40 i Teologis favør. Den sidste kamp mellem Retorik og Dansk bliver helt klart den tætteste. Kampen bliver en 50/50, og det siger jeg, fordi jeg ved, hvad begge hold står for,« siger Krestian Sørensen.

Tidligere vinder: Historie trækker nok det længste strå

Den anden arrangør, universitetsfodboldekspert og tidligere vinder af turneringen Pelle Andersen Nexø placerer ligeledes Historie blandt årets favoritter. Han hælder sågar til, at de trækker det længste strå af alle kandidaterne til turneringen:

»Jeg kan ikke decideret placere en powerranking, for jeg synes egentlig reelt, at alle har en chance for at vinde turneringen. Jeg vil dog gerne give Historie og Teologi favoritværdigheden. Som en fortsat del af Historieholdet, og fordi jeg sidste år vandt turneringen med holdet, må jeg bare konstatere, at jeg har fidus til Historie som vinder. Jeg regner jeg med, at alle kampene bliver tætte. Men jeg tror på, at underholdningsværdien bliver størst i kampen mellem Retorik og Dansk.

Der er stor sandsynlighed for, at der dukker en masse tilskuere op til netop den kamp. Teologi mod Fysiske Studier kan også blive en rigtig god kamp,« siger han og smiler.

De første to kvartfinaler spilles mandag den 19. marts 2018. Historie – Sociologi åbner ballet kl. 13:30 og Litteraturvidenskab – Kommunikation & IT har kickoff kl. 14:45.

De sidste to kvartfinalekampe spilles torsdag den 22. marts, hvor Teologi – Fysiske Studier har kickoff kl. 13:30 og Retorik – Dansk starter deres kamp kl. 14:45.

Annonce

Seneste