Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universitetsloven gør livet kedeligere

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Universitetsloven gør livet kedeligere - AU står med lille skandale - Nanoforskere opnår gennembrud i molekylærelektronik.

Universitetsloven gør livet kedeligere

Debatten om den fyringstruede professor Linda Koldau på Aarhus Universitet er drejet over i en generel diskussion af universitetsloven, som har skabt de stærke universitetsledelser, der i tilfældet Koldau, bliver bebrejdet den måde, de forvalter magten på. I Information mener professor i statskundskab på Aarhus Universitet Jørgen Grønnegård Christensen, at ledelseskulturen på universiteterne skaber en kedsommelig konsensuskultur, der »trækker dynamitten ud af foretagendet. Den mangfoldighed, der gerne skulle give liv og bid, forsvinder, hvis man indretter sig efter konsensus.«

AU står med lille skandale

Også Politiken har taget sagen om Koldaus forhold til AU-ledelsen op. Politikens lederskribent mener, at Aarhus Universitet har ‘en skandale i støbeskeen’. Nederst i lederen tager avisen dog det forebehold, at den endnu ikke færdigstøbte skandale vil være ‘lille’, i det omfang skandaler nu engang kan være små.

Nanoforskere opnår gennembrud i molekylærelektronik

Ved at bruge stoffet graphen, der er så tyndt, at det kaldes todimensionelt har forskere på KU’s Nano-Science Center udviklet nye molekylebaserede elektroniske komponenter. Ingeniøren forklarer, hvordan det virker.

Seneste