Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universitetsnørder fortrænger cand.merc.'erne fra erhvervslivets topposter

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Universitetsnørder fortrænger cand.merc.'erne fra erhvervslivets topposter - Forsker rystet over ny app med brystforstørrelse - SU-reform skærper tidskrav til universiteter - Sklerosepatienter er storforbrugere af alternativ medicin.

Universitetsnørder fortrænger cand.merc.’erne fra erhvervslivets topposter

Blandt topchefers cv’er dominerer den traditionelle cand.merc.-uddannelse fra CBS. Men jurister, cand.scient.pol.er og civilingeniører trænger sig på. Ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri har cand.scient.pol.’er den største sandsynlighed for at blive ledere, og blandt de administrerende direktører i de 65 største danske virksomheder er de fire jurister. Desuden vil civilingeniører fortrænge mange topleder-cand.merc.’er i fremtiden.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 14, tirsdag den 13. april 2013.

Forsker rystet over ny brystforstørrelses-app

Med en ny app fra Alexis-Hamlet Hospitaler, der er Danmarks største udbyder af brystforstørrelser, kan piger se sig selv med større bryster. Birgit Petersson, lektor ved Afdeling for medicinsk Kvinde- og Kønsforskning ved KU, kalder tilbuddet ‘grotesk’. Det skriver MetroXpress.

SU-reform skærper tidskrav til universiteter

Regeringen skærper kravene til universiteterne i SU-reformen. Bonusser for 930 millioner bliver koblet til målet om at nedbringe studietiden med 4,3 måneder. I det hele taget er kravene til universiteterne i løbet af forhandlingerne blevet skruet op, skriver Altinget.dk (kræver login).

Sklerosepatienter er storforbrugere af alternativ medicin

I samarbejde med forskere fra Københavns Universitet (KU) har forskere i fem nordiske lande vist, at sklerosepatienter gør brug af både urtemedicin, akupunktur og kosttilskud for bedre at kunne klare tilværelsen med deres sygdom. Patienterne bruger dog typisk ikke den alternative behandling til symptombehandling, men som et forebyggende og styrkende element, fortæller erhvervs-ph.d.-kandidat Lasse Skovgaard fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved KU ifølge Videnskab.dk.

anfj@adm.ku.dk

Seneste