Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universitetsvalgene: Se hvad repræsentanterne arbejder med

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Se videoer med kandidaterne til universitetsvalgene - At slå ihjel og føle afsky - Ny rapport med anbefalinger til EU's rammeprogram Horizon 2010 - C-vitaminpillen er vigtig for gravide kvinders fostre.

Universitetsvalgene: Se hvad repræsentanterne arbejder med

Der er valg i næste uge på Københavns Universitet (KU), og hvad er det lige man skal stemme på? Nu kan du se videointerviews med de nuværende repræsentanter i diverse fora, som fortæller om deres arbejde og de opgaver, de løser, når de er valgt ind, på KU’s intranet.

At slå ihjel og føle afsky

Kan massemordere og gangstere, der har myrdet med koldt blod, føle afsky for deres egne, tidligere handlinger? Dokumentarfilmen The Act og Killing viser os eksempler på, at det kan de godt, og Ditte Marie Munch-Hansen, ph.d.-studerende på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på KU, skriver i Videnskab.dk, at der eksisterer ikke blot enkelte eksempler på, at gerningsmænd, der har slået ihjel, kan det. Også soldater, der har været med til massemord og krigsforbrydelser, har fortalt om, hvordan de får det fysisk dårligt og måske endda har kastet op, når de beordres til at dræbe civile.

Ny rapport med anbefalinger til EU’s rammeprogram Horizon 2010

En ny rapport fra CRF (Copenhagen Research Forum) kommer med anbefalinger til implementering af EU’s kommende rammeprogram Horizon 2020. Rapporten, Copenhagen Research Forum II (CRF II), skal give uvildig rådgivning og input til at styrke forskningen i Europa. CRF II bygger videre på de positive resultater fra CRF’s første rapport, hvor mere end 600 af Europas bedste forskere blev inviteret til at dele deres ideer og visioner til Horizon 2020, skriver KU’s intranet.

C-vitaminpillen er vigtig for gravides fostre

Gravide kvinder skal huske at spise deres vitaminpiller, ellers kan de risikere, at barnet inde i maven kan tage permanent skade, det ikke er muligt at rette op på bagefter. Det er konklusionen fra professor Jens Lykketoft fra KU, der sammen med andre forskere er kommet frem til, at mangel på C-vitamin hos gravide kan skade fostret. Selv en marginal mangel på C-vitamin kan medføre 10-15 procents reduktion af det vigtige hukommelsescenter, hippocampus. BT, 1. sektion, side 16, fredag 16. november 2012.

Seneste