Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

USA´s unge raser over uddannelsesforhold

INTERNATIONALT – USA's unge er frustrerede over deres uddannelses- og jobforhold. Udgifterne til at studere er eksploderet, og en tredjedel af de højt uddannede kan efter studierne kun finde ufaglært arbejde. Garantien for et økonomisk godt liv ved at tage en videregående uddannelse siver.

De sidste fem år regningen for en universitetsuddannelse i USA vokset med 29 procent, og i dag har unge i alderen 18-29 år en studiegæld, der samlet set overstiger landets totale gæld til kreditkort. Samtidig har kun 55 procent af alle unge et job, hvilket er et absolut bundniveau siden Anden Verdenskrig.

Det er nogle af 15 grunde til, at frustrationerne vokser hos unge amerikanere, ifølge den norske erhvervsavis Na.24, der har udarbejdet en liste med frustrationspunkterne.

Avisen har lavet listen på baggrund af en artikel fra Businessinsider.com skrevet af Michael Snyder, der også er redaktør for Theeconomiccollapseblog.com.

Uddannelse gør ikke længere en forskel

Som Michael Snyder beskriver sagen, så er der i dag ’horder’ af unge amerikanere, der er klar til at gå ind i deres mest produktive alder, mange af dem har arbejdet ufatteligt hårdt gennem gymnasiet og universitetet. De har undgået problemer, og de har gjort alt det, der blev krævet af dem fra systemets side.

Men den lovede belønning, de unge skulle få den den dag, de blev færdige med deres uddannelse, udebliver. Nu er de frustrerede.

Mange unge amerikanere flokkedes ellers til valglokalerne under præsidentvalget i USA i 2008 for at stemme på Barack Obama, fordi de håbede på forandring, men nu ser de, at deres situation ikke bliver bedre.

I dag er der i USA 365.000 kassemedarbejdere og 317.000 tjenere med en universitetsuddannelse eller tilsvarende videregående uddannelse i bagagen.

Den amerikanske drøm siver

De unges drøm om at ’make it’ i USA ved at arbejde hårdt er knækket, skriver Michael Snyder. Uddannelse er måske ikke længere en garanti for succes, men de unge med en uddannelse er ikke alene om at se kritisk på situationen.

Gallup.com har under overskriften Americans Express Historic Negativity Toward U.S. Government offentliggjort det første resultat af en større undersøgelse af den amerikanske befolknings generelle opfattelse af regeringens rolle og evne til at præstere.

Nogle af undersøgelsens konklusioner er, at hele 82 procent af alle amerikanere er utilfredse med Kongressens arbejde, og at amerikanerne mener, at deres regering ødsler 51 cent af hver dollar opkrævet i skatter og afgifter bort på ingenting.

Seneste