Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»Usikkerheden er værst«

UDLICITERING - Nargis Yousifi forstår ikke, hvorfor hun er blevet afskediget, når hun arbejder hårdt, og brugerne er tilfredse med kvaliteten af hendes rengøring.

Tankerne om fremtiden rumsterer hele tiden i baghovedet på Nargis Yousifi, mens hun passer den daglige rengøring i Panum-bygningen.

Hun fik ligesom de øvrige rengøringsassistenter en fyreseddel med posten blot to dage før nytårsaften, fordi Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Sund) havde opsagt kontrakten med rengøringsfirmaet Alliance+, som rengøringen ellers var udliciteret til.

De ansatte har i skrivende stund ikke fået at vide, hvad der skal ske efter sommerferien, udover der skal være en ny udbudsrunde, hvor interesserede rengøringsselskaber kan byde på opgaven, men om de vil ansætte de nuværende medarbejdere, er uvist.

Det piner Nargis Yousifi, der lige har investeret i et rækkehus med sin mand og deres fælles børn.

»Jeg blev rigtig chokeret og tænkte ”hvad sker der”, da jeg åbnede brevet med opsigelsen. Siden den dag har jeg været forvirret og ked af det, og tænker hele tiden på, hvordan det skal gå,« siger Nargis Yousifi, der stammer fra Pakistan i området nær grænsen til Afghanistan. Hun arbejdede som skolelærer, indtil hun kom til Danmark i 1990 og fik arbejde på Panum i 2003.

Bed tænderne sammen

Hun husker, at det var en brat overgang, da rengøringen blev udliciteret, og hun dermed overgik fra at være ansat på Sund til at arbejde for Alliance+.

Pludselig fik hun et nyt væsentligt større område, der blev brugt af mange studerende, så det var meget beskidt.
Hun forsøgte at forklare sin leder, at hun ikke kunne nå det hele, men fik blot at vide, at sådan er det i det private, så hun valgte derefter at bide tænderne sammen og tie stille.

»Jeg tænkte ”hvis du arbejder hårdt, får du ikke problemer med ledelsen”, så jeg arbejdede over og gjorde hovedrent i hele mit område. Jeg har løbet og løbet og aldrig fået en advarsel, så jeg forstår ikke, at jeg skal miste mit arbejde, når jeg har gjort mit bedste,« siger Nargis Yousifi.

Hun ville blive glad, hvis alt blev som før udliciteringen. Dengang kom de oftere på efteruddannelse, de fik også en ny uniform og nye sko en gang om året, og arbejdet var mindre stressende.

»Måske kan jeg blive ansat i det nye firma, der skal overtage rengøringen, eller jeg kan finde et helt andet arbejde. Jeg kan jo dansk og har været på mange kurser,« siger hun.

clba@adm.ku.dk

Seneste