Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

UVVU-udkast: Milena Penkowa snød

NYHEDSOVERBLIK FREDAG OM PENKOWA - Afgørelse på vej fra UVVU - Milena Penkowa afviser - KU's bestyrelse afviser ansvar - professor: KU's internationale ry har lidt skade.

Udvalget Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) er på vej med en dom over hjerneforskeren Milena Penkowa, tidligere professor ved Københavns Universitet (KU). Weekendavisen har fået adgang til udvalgets udkast til en afgørelse.

Udkastet skulle vise, at Milena Penkowa er videnskabeligt uredelig i begge de to sager, der foreløbig er behandlet i den omfattende sag, skriver Politiken.

LÆS: Seks sager mod Milena Penkowa

Milena Penkowa selv afviser UVVU’s konklusioner og gør i stedet gældende, at den stærkt kritiske tekst fra udvalget kan nå at blive ændret. Hun understreger, at der kun er tale om et udkast, ikke en dom, og at hun har tiden frem til den 10. august til at kommentere.

Formanden for KU’s bestyrelse, Niels Strandberg Pedersen, afviser, at universitetet har noget ansvar for, at Milena Penkowa angiveligt snød med forskningsresultaterne.

Per Solberg Sørensen, professor i sklerose ved Rigshospitalet, mener til gengæld, at KU ikke kan løbe fra sit medansvar i sagen, og at KU’s internationale ry har lidt skade.

Seneste