Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Valgflæsk: Gruppeeksamen vender tilbage

OVERBLIK TORSDAG - Sahl-Madsen vil genindføre - Tvivlerne bestemmer - Liberal Alliance uenig med K om nyt taxametersystem

Sahl-Madsen vil genindføre gruppeeksamen

Den konservative videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, vil genindføre gruppeeksamen, skriver Jyllands-Posten. Det nye er dog ikke, at den afskaffede gruppeform genopstår, men at det foregår i samarbejde mellem Konservative og Radikale. Allerede i efteråret 2010 afslørede Sahl-Madsen sig som tilhænger af gruppeeksamen i en form, der tester evnen til at performe i et team.

Tvivlerne bestemmer

Nøglen til magt er tvivler-kontakt. Hvis man kan begejstre 50.000 tvivlere, kan man vinde et valg, konstaterer KU-forsker Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab, KU. Hans kollega, Carina Bischoff karakteriserer tvivlerne: De hårde tvivlere er typisk en broget skare, som har en skeptisk distance til det politiske system. De prioriterer typisk indvandrerpolitikken og den økonomiske politik lavere end andre vælgere. De bløde tvivlere er typisk midaldrende kvinder med lavere uddannelsesniveau.
DR P1 Orientering 30. august

Liberal Alliance uenig med K om nyt taxametersystem

»Det vil ikke virke i den virkelige verden at give taxameter efter uddannelsernes beskæftigelsessucces,« mener Liberal Alliances forsknings- og uddannelsesordfører, Villum Christensen, som dermed kaster grus i maskineriet for videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, der lancerede idéen om et nyt taxameter, som tilgodeser uddannelser, der resulterer i et job. I stedet skal handels- og erhvervsskoler prioriteres højere, så ungdommen bliver sporet ind på uddannelser med job i, mener Villum Christensen. Det skriver Altinget.dk (kræver login).

Seneste