Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Vejledning – ikke en sur pligt

KANDIDAT TIL KU-VALG - Frit Forums spidskandidat på CSS, Simon Humberto Krog, mener mere underviserkontakt er afgørende, hvis færre skal falde fra, og den sociale arv skal spille en mindre rolle.

Et godt uddannelsesforløb afhænger af undervisere, der har tid og overskud til at vejlede de studerende. Det kan være vanskeligt i en travl forskerhverdag, hvor underviserne kun bevilges få timer til undervisning og kontakt med studerende.

På mange samfundsvidenskabelige studier har man som studerende relativt få timer om ugen – især på kandidatdelen. Derfor kan mange føle sig overladt til sig selv, og risikoen stiger for at studerende, fra ikke så uddannelsesvante hjem, dropper ud.

AE-rådets publikation ”Den sociale arv tynger Danmark”, der udkom i oktober i år, dokumenterer, at social arv fortsat spiller en alt for stor rolle i uddannelsessystemet, citat:

»Blandt unge med ufaglærte forældre er 18 procent i gang med eller har fået en videregående uddannelse som 25-årig. Blandt unge med forældre med en lang videregående uddannelse er det 77 procent, der er i gang med eller har fået en videregående uddannelse. Den sociale baggrund er dermed helt afgørende for, om barnet får en videregående uddannelse.«

Studerende skal have mere feedback og vejledning

Derfor er det afgørende, at den kontakt de studerende har med undervisere ikke afhænger af, hvilken underviser man tilfældigvis har fået, og hvor meget ekstra interessetid han eller hun er villig til at bruge på vejledning, som risikerer at blive en sur pligt.

Der er behov for et løft, som kan give mulighed for mere feedback på opgaver, vejledning og generel underviserkontakt. Og det vil jeg som Frit Forums spidskandidat på CSS arbejde benhårdt for, hvis du stemmer på mig.

Seneste