Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Velkommen på holdet, Ulla Tørnæs

DEBAT - Begå ikke din forgængers fejl, beder Studenterrådet den nye uddannelsesminister.

Kort efter frokost mandag tikkede en spændende breaking-nyhed ind på min telefon. Det var nyheden om, at Danmark har fået en ny minister for uddannelse og forskning: Ulla Tørnæs.

Kære Ulla. Vi står klar til at byde dig velkommen til virkeligheden. Det er en hårdt presset verden på universiteterne, hvor undervisere fyres, og der skæres på kvaliteten af vores uddannelser. Det er den virkelighed, som din forgænger har efterladt os med, og som vi så gerne vil lave om.

Vi drømmer om et universitet i verdensklasse, hvor vi uddanner de klogeste hoveder til fremtidens Danmark. Vi ved nemlig, at vi skal leve af en veluddannet befolkning, og det kræver gode uddannelser. Derfor har vi et håb til dig som ny uddannelsesminister: kom med på holdet af alle os, der vil en bedre fremtid for uddannelse, viden og forskning i Danmark. Vi lover at stå klar med gode idéer og høje ambitioner, hvis du har lyst til at spille med. Vi lover at gøre vores bedste for at blive de bedst mulige kandidater – hvis du lover at investere i vores uddannelser, så vi kan løfte det fælles ansvar for et universitet i verdensklasse.

Vi håber, du bliver glad for din tid som minister for Danmarks fremtid. For at ønske dig hjerteligt velkommen får du her et gratis tip til, hvordan du vinder de studerendes hjerter:

Stop nedskæringer på uddannelse – invester i stedet i fremtiden. Det kræver politisk prioritering, hvis vi skal gøre alvor af ambitionerne om en veluddannet befolkning. Lige nu står uddannelser til at lukke, og kvaliteten af vores uddannelser falder. Ph.d.-optaget styrtdykker, sociale tiltag til fastholdelse af studerende nedprioriteres, og holdundervisning, hvor det er muligt at indgå i faglig dialog med forskerne, omlægges til store forelæsninger med hundredevis af studerende om bare én underviser.

Vi lærer bedst, når undervisning foregår i hold og ikke til forelæsninger, vi bliver klogere i mødet med dygtige forskere og vi bidrager bedst til fremtidens samfund, hvis der råd til at drive universiteter, der tør gå nye veje og udforske ny viden.

Afslutningsvis kan vi kun sige, at vi beder til, at du ikke begår din forgængers fejl. Du har nu muligheden for, at viske tavlen ren og vælge respekten og samarbejdet med universiteterne til. Derfor glæder vi os til at vise dig universitetet, med alt hvad det indebærer, og vi håber du vil tage imod vores tilbud om at komme på besøg i virkeligheden.

Med venlig hilsen,
De studerende på Københavns Universitet.

Seneste