Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Velrenommeret klimaekspert ny professor på NBI

Nyansættelse — Jens Hesselbjerg Christensen er ekspert i at bruge klimamodeller til at forudsige fremtidens klima. Nu får Niels Bohr Institutet ham som professor.

Jens Hesselbjerg Christensen er fra den 1. marts ansat som professor på Niels Bohr institutet (NBI) ved Københavns Universitet.

Han kommer fra en stilling som forskningsleder på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), og hans ansættelse på NBI skal styrke instituttets uddannelser inden for meteorologi-, klima- og is-fysik samt oceanografi.

På NBI ser man ansættelsen af Niels Hesselbjerg Christensen som en chance for at kunne tiltrække flere nationale og internationale bevillinger, der kan bruges til at udvikle bedre klimamodeller, samt som en mulighed for at øge samarbejdet med DMI.

Sådan står der i en pressemeddelelse fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved KU.

Bredspektret ekspert

Niels Hesselbjerg Christensen er desuden en velrenommeret ekspert i klimaspørgsmål, og han er er en af hovedforfatterne til FN’s klimarapport foruden en ekspert i at bruge klimamodeller til forudsigelser af fremtidens klima og en ekspert i arktiske klimaændringer og temperatur- samt nedbørsekstremer.

Jens Hesselbjerg Christensen er i forvejen kendt med Niels Bohr instituttet, hvorfra han har en ph.d.-grad i astrofysik.

Seneste