Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Venstre vil have færdiguddannede ud af kollegierne

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Venstre vil have færdiguddannede ud af kollegierne - Unge kan forberedes bedre til universitetsstudiet - Dramatisk samfundsændring med flere akademikere - Lykke Friis fra flere sider.

Spekulerer færdiguddannede i at bo i kollegieboliger?

Boligminister Carsten Hansen (S) skal undersøge, hvor mange færdiguddannede, der bor med deres studerende partner på de statsfinansierede kollegier. Det mener Venstres boligordfører Louise Schack Elholm ifølge Jyllands-Posten. Hun siger, at det er ok, at de færdiguddannede bor på kollegium i en kort overgangsperiode, men hvis de spekulerer i at beholde en billig kollegiebolig, så er politikerne nødt til at gøre noget ved det. Den nuværende lovgivning tillader, at en fuldtidsansat færdiguudannet bor på kollegium, hvis vedkommendes partner er studerende.

Unge kan forberedes bedre til universitetsstudier

Frafaldet fra universiteterne for de studerende er for højt, og studiepladser bliver unødigt optaget, men det kan man gøre noget ved – i gymnasierne og på andre ungdomsuddannelser. Det mener en gruppe forskere fra Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, skriver Berlingske. Forskernes bud er, at de unge skal forberedes bedre, og universiteterne kan ligeledes blive bedre til at forberede de unge.

Dramatisk samfundsændring med flere akademikere

Mærkeligt nok sættes der ikke spørgsmålstegn ved den hidtil usete ekspansion i de akademiske uddannelser. Det skriver Lars Olsen, forfatter, i Jyllands-Posten. Han mener, at den slags eksperimenter alt for tit er penge smidt ud ad vinduet.

Lykke Friis fra flere sider

Hun er god til tysk, men det franske kniber det lidt med, og det skal der måske gøres noget ved, mener Lykke Friis, som snart vender tilbage til KU som prorektor for uddannelse. Friis fortæller om sig selv til Berlingske; om sin største fiasko, sin største succes, om sin største hemmelighed og om mange andre ting – for de nysgerrige.

anfj@adm.ku.dk

Seneste