Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Verdens (måske) mindste bille fundet i Danmark

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Verdens (måske) mindste bille fundet i Danmark - Akutjob smider de bedst kvalificerede bag i køen - Narcissisme er blevet en folkesygdom - Børn vil helst have kedelig mad.

Verdens (måske) mindste bille fundet i Danmark

Den har ikke været let at finde, dværg-punktumbillen med sine 0,4 millimeters størrelse, men forskere fra Statens Naturhistoriske Museum på KU er nu lykkedes med at indsamle de første danske eksemplarer af Europas – og måske verdens – mindste bille. Den blev spottet i Sverige for første gang i 1989, og siden da har forskere jagtet den også i Danmark – som jo ligger i nærheden af Sverige. Den meget lille bitte bille er i øvrigt også udstyret med et lyd-producerende organ under dækvingerne. Hvordan den larmer med sit organ vides dog ikke, da ingen endnu har kunnet finde ud af at optage lyden.

Akutjob smider de bedst kvalificerede bag i køen

Akutjob kan sende de bedst kvalificerede bagest i køen til job hos kommunerne, hvor lederne kan blive tvunget til at ansætte de mindst kvalificerede, hvis en ansøger står til at miste dagpengeretten, skriver Berlingske. Hos Dansk Jurist- og Økonom-Forbund (Djøf) finder arbejdsmarkedspolitisk chef Lars Munck det dog i orden, at man i dette særtilfælde, begrundet i bortfaldet af dagpengeretten, dispenserer fra en forvaltningsretlig grundpræmis med, at man altid skal ansætte den bedst kvalificerede i offentlige stillinger.

Narcissisme er blevet en folkesygdom

Grænseløsheden i vores tid gør os selvoptagede i en grad, så vi bliver afhængige af andres anerkendelse. Derfor kan vi ikke løse livets store problemer, mener eksperter, herunder psykolog Lars Lundmann Jensen, der forsker i personlighed ved KU.. Det er blandt andet et resultat af, at vores identitet er blevet til et individuelt projekt, hvor den tidligere i langt højere grad var forudbestemt. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Børn vil helst have kedelig mad

Mens det har været kendt, at børn ikke har så meget ‘madmod’, det vil sige lyst til at smage på ukendte fødevarer, så er det kommet som en overraskelse, at teenagere faktisk er endnu mere nervøse for nye og ukendte fødevarer end børn, siger postdoc Helene Hausner fra Institut for Fødevarevidenskab til Videnskab.dk. Ny forskning har – lige så overraskende – også afsløret, at drenge har mere madmod end piger.

Seneste