Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Verdens unge gamblede med klimaet

300 universitetsstuderende fra mere end 40 lande var samlet til alternativt klimatopmøde på Københavns Universitet

Klimaforandringerne er ikke kun et emne forbeholdt eksperter og politikere at diskutere ved store konferencer. De studerende har også en holdning.

Derfor holdt studenterorganisationen Energy Crossroads et alternativt klimatopmøde den 10. til 12. marts for i fællesskab at udvikle nye idéer til hvordan man kan løse de globale energiproblemer.

Studentertopmødet blev åbnet i Festsalen på Københavns Universitet hvorefter alle 300 deltagere cyklede til Det Biovidenskabelige Fakultet (Life) hvor resten af programmet fandt sted.

De studerende skulle de første to dage deltage i et energi- og klimarollespil udviklet specielt til lejligheden hvor de fik til opgave at ‘bygge’ en energi- og klimaplan for Europa for år 2030 i legoklodser. Spillet vil efterfølgende kunne bruges som undervisningsværktøj på skoler og gymnasier i hele Europa.

Tredjedagen af klimatopmødet var der workshops om hvordan unge kan være med til at skabe løsninger på energi- og klimaudfordringerne – og dermed tage hånd om egen fremtid.

»Det vil være naivt at tro at vi som studerende kan underskrive en fælles erklæring og ændre verden, men vi kan udvikle nye redskaber til at skabe grønne projekter på tværs af studier og nationer og presse på for at få grønnere universiteter,« sagde Jakob Gaard Nielsen, talsmand for Energy Crossroads.

Blandt talerne på klimatopmødet var den verdensberømte klimaforsker Dr. James E Hansen som leder NASA Goddard Institute for Space Studies, Barack Obamas klimarådgiver Daniel M. Kammen samt professor Jacqueline McGlade, direktør for det Europæiske Miljøagentur.

Arrangementet var begyndelsen på en lang række lignende klimabegivenheder som finder sted i løbet af 2009 i blandt andet Kina, USA, Indien, Uganda og Singapore hvor Energy Crossroads også har studenterafdelinger.

clba@adm.ku.dk

Seneste