Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Verdensrekord til KU-nanoforskere

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Ny verdensrekord til danske nanoforskere - Dårligere moral får os til at svindle mere på jobbet - Politikere bør forholde sig etisk til medierne - Penkowa kan koste Sander mandatet.

Ny verdensrekord til danske nanoforskere

Det er lykkedes forskere ved Nano-Science Center på Københavns Universitet (KU) at filme den største sammentrækning i et uorganisk molekyle nogensinde. Dermed er de kommet et stort skridt nærmere på at forstå kemiske processer, skriver både Videnskab.dk og det internationale tidsskrift Physorg.com.

Dårligere moral får os til at svindle mere

Sven Mørch, dr.phil. og lektor i socialpsykolgi ved KU, siger til Kristeligt Dagblad, at når hver fjerde danske virksomhed i løbet af et år har taget en medarbejder i bedrageri, skyldes det et fald i landets moralske bundniveau. Han mener, at det specielt er i erhvervslivet, at der har udviklet sig en amoral i de senere år.

Politikere bør forholde sig etisk til medierne

Stig Hjarvard, medieforsker fra KU, siger til Kristeligt Dagblad, at selvom politikerne fylder meget i valgkampen, så mangler de en værdibaseret holdning til, hvad der rent faktisk foregår i medierne, og det ville klæde politikerne at udvikle sådan en holdning.

Penkowa-forbindelse kan koste Helge Sander mandatet

Kontakten med hjerneforsker Milena Penkowa kan stikke en kæp i hjulet på den tidligere videnskabsministers kampagne for at blive genvalgt til Folketinget, skriver Berlingske.

Seneste