Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Vi er ikke dem, der bare siger nej

Studenter kommentar — De gode initiativer slår rod, når studerende og ledelse går sammen om at støtte op.

LIGE NU SKER DER TING og sager på Københavns universitet. Vores ledelse er i gang med at planlægge, hvor vores universitet skal bevæge sig hen de næste fem år. Skal vi arbejde for at få indført tutorials, hvor studerende mødes med forskere i mindre grupper, mentorordninger, mere feedback, gøre vores undervisere bedre til at undervise eller noget helt andet? Der er en verden af muligheder for, hvordan vores universitet kan udvikle sig og hvordan vores uddannelser kan ændre sig. Og lige præcis derfor er det vigtigt, at vi studerende drømmer med.

DET NYTTER IKKE noget at lave store satsninger, hvis ikke hele universitetet er med; hvis vi ikke alle sammen står sammen om udviklingen. Vi skal drømme sammen, så vi også er sikre på at få alle de gode ideer med. Tænk over, hvordan

Når ministeriet forsøger at skubbe os i en retning, skal vi stå parat med et bedre alternativ.

du godt kunne tænke dig, at dit studie så ud. Handler det om, at du gerne vil spise frokost i det samme lokale som din underviser, skal der laves debatklubber på tværs eller mangler du feedback i det svære fag?

VI KAN SE, at de gode initiativer slår rod, når studerende og ledelse går sammen om at støtte op om de bedste ideer. På Jura har ledelsen gjort det muligt at holde en hel uges indflytningsfestival for at fejre flytningen til Amager. På SUND giver ledelsen penge til mindfulness-kurser, så studerende bedre kan få hverdagen til at gå op. På Geografi har instituttet sat penge af, så alle studenterforeninger kan afholde arrangementer. Der er læssevis af gode eksempler, som det er vigtigt at huske på og fremhæve.

VI KENDER SELV følelsen af, at det kan være svært at holde fast i drømmene og ambitionerne. Vi befinder os i et politisk landskab, hvor der er mere fokus på pris end kvalitet. Det er en større prioritet at indføre et uddannelsesloft end at sikre kvaliteten af vores uddannelser. Vi ser et ministerium, som forsøger at møve sig længere ind på forskergangene og indføre dekreter på samme måde som Dolores Umbridge på Hogwarts.

Alt dette understreger dog kun vigtigheden af, at vi holder fast i vores egen ide om, hvordan det gode universitet ser ud. Når ministeriet forsøger at skubbe os i en retning, skal vi stå parat med et bedre alternativ. På den måde undgår vi hele tiden at være dem, der siger nej, i stedet bliver vi dem med de gode ideer.

VORES NYE REKTOR er lige startet, og han er på vej rundt og besøge de mange forskellige institutter. Tag med, når han kommer ud og besøger dig. Fortæl ham om alle de gode, spændende ting, som allerede foregår hos jer. Fortæl ham, hvad der godt må komme mere af. Drøm sammen med ham om, hvor vildt det her universitet kan være og hvor dygtige vi kan blive. I sidste ende er det sådan vi kan holde liv i det frie og uafhængige universitet.

 

Seneste