Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Vi stemmer sammen til univalget

Klumme — Der er valg på KU 26.-30. november. Valget er en afgørende del af Studenterdemokratiet, der er under pres. Giv dine aktive medstuderende et godt rygstød, og brug din stemme.

UNIVERSITETSVALGET ER LIGE om hjørnet, men hvad skal du stemme og hvorfor? Fra den 26. til den 30. november har du som studerende mulighed for at få indflydelse på din uddannelse og dit universitet – grib chancen, og brug din stemme før det er for sent.

Ironisk nok har 50-året for Studenteroprøret også været året, hvor vi som studerende har været tæt på at miste vores indflydelse i studienævnene

I ÅR ER DET 50 år siden de studerende gjorde oprør og fik tilkæmpet sig ret til medbestemmelse på Københavns Universitet. Ironisk nok har 50-året for Studenteroprøret også været året, hvor vi som studerende har været tæt på at miste vores indflydelse i studienævnene. Studienævnet er et af de allervigtigste organer, når det handler om vores uddannelser. Det er her kvaliteten sikres, og studieordninger strikkes sammen. Det er også i studienævnene, at der bliver afgjort merit- og dispensationssager, og det er enormt vigtigt for afgørelsen af disse sager, at der sidder studerende med.

VALGET ER EN helt central og afgørende del af studenterdemokratiet. Det er ved universitetsvalget at de studerende har mulighed for at bestemme, hvem der skal repræsentere dem i deres fags studienævn. Ud over studenterrepræsentanterne i studienævnene skal der også vælges repræsentanter til akademisk råd, der rådgiver dekanen samt én enkelt repræsentant til universitetsbestyrelsen, der skal varetage alle 40.000 studerendes interesser. Repræsentantskabet i Universitetsbestyrelsen er et vigtigt og udfordrende repræsentantskab, som kræver en bred opbakning fra de studerende på hele universitetet.

Du skal stemme for at sikre at de studerende bliver organiseret, så vi kan bevare studenterdemokratiet
*

DU SKAL STEMME for at sikre at de studerende bliver organiseret, så vi kan bevare studenterdemokratiet og de studerendes indflydelse på, hvordan KU udvikler kvalitet i vores uddannelser. Universitetsvalget giver ALLE studerende mulighed for at blive hørt.

Universitetsvalget er din mulighed for at give opbakning til dine medstuderende

MANGE STEDER ER der kun kampvalg til universitetsbestyrelsen, fordi der kun er en enkelt liste, der stiller op til akademisk råd og studienævn. Men valget er lige så vigtigt de steder, hvor der ikke er kampvalg, som de steder, hvor der er. Universitetsvalget er din mulighed for at give opbakning til dine medstuderende, der hver dag kæmper for et bedre studiemiljø, bedre undervisning og mere feedback. Med din stemme i ryggen står repræsentanterne langt stærkere, når de skal fremlægge deres argumenter i både råd og nævn.

LAD OS FEJRE 50-året for studenteroprøret ved at hæve stemmeprocenten helt til skyerne. Studenterdemokratiet er truet, men DU kan være med til at vise ledelsen og politikerne, at de studerende gør krav på indflydelse og uddannelse af høj kvalitet!

VI GLÆDER OS til at følge med i Universitetsvalget, del din eller jeres stemme med Studenterrådet ved at bruge hashtagget #ivoteku.

Seneste