Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Vicki Therkildsen er ny chefredaktør på Uniavisen

Navne — Vicki Therkildsen har en fortid som blandt andet pressechef for Alternativet på Christiansborg, og hun har desuden arbejdet ti år på DR Nyheder og TV 2.

Første november tiltræder Vicki Therkildsen som chefredaktør for Uniavisen ved Københavns Universitet. Hun efterfølger Christoffer Zieler, der efter godt to år på posten er blevet assisterende redaktionschef på Weekendavisen.

Vicki har en fortid som blandt andet pressechef for Alternativet på Christiansborg, og hun har desuden arbejdet ti år på DR Nyheder og TV 2. Det var imidlertid en vision om at synliggøre viden i et hav af holdninger, der fik et enigt ansættelsesudvalg til at pege på den 47-årige journalistuddannede Vicki Therkildsen:

»Vi valgte Vicki i et meget skarpt ansøgerfelt for den vision for mediet, som hun præsenterede for os under sloganet Uniavisen – hvor meninger brydes, men viden vinder,« siger Søren Eilers, der er formand for Bladudvalget, der tjener som bestyrelse for det ledelsesuafhængige medie. »Samtidig lagde vi stor vægt på Vickis flermedielle erfaring, der vil være af stor betydning for vores medies udvikling.«

Selv siger Vicki Therkildsen:

»Det er dybt problematisk, når fx politikere udfordrer landets forskere, fordi et politisk projekt peger i en anden retning end den, der er understøttet af viden og forskning.«

Vicki Therkildsen

»Det er dybt problematisk, når fx politikere udfordrer landets forskere, fordi et politisk projekt peger i en anden retning end den, der er understøttet af viden og forskning. Det er ikke OK. Det afholder forskere fra at deltage i den offentlige debat, og gør vores samfund som hele dummere. Det er ingen af os tjent med, og jeg har en ambition om både at synliggøre og vende udviklingen med stillingen på Uniavisen,« siger Vicki Therkildsen.

Ud over en bachelor i journalistik fra Syddansk Universitet har den nye redaktør blandt andet læst statskundskab på Københavns Universitet og feministisk filosofi på Berkeley. Begge dele kommer hun til at trække på i sin nye stilling:

»Det identitetspolitiske stof er et område, som med rette har fundet sin plads på universiteterne. Sådan skal det også være. Men igen er det et område, hvor der eksisterer en del viden, som næsten er fraværende i den offentlige debat. Det kan vi gøre bedre! Og samtidig blive ved med i stigende grad at give plads til flere og forskellige stemmer,« siger Vicki Therkildsen.

Tidligt i det nye år inviteres til reception i Uniavisens nye lokaler ved Rundetårn, hvor det vil være muligt både at møde den nye redaktør og resten af holdet bag Uniavisen, og få en snak om fremtiden.

Seneste