Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

VKO er ude af forhandlingerne om forskningsreserven

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - VKO er ude af forhandlingerne om forskningsreserven - Forskningsforlig betales delvist af hærehæmmede - AC: Genovervej fordelingen mellem våde og tørre fag - RUC-prorektor: Problematisk at Østergaard lægger op til fleksibelt uddannelsessystem - Studerende på AU sure på undervisningsmiljøet - Nye hold i mindfulness-meditation begynder 8. januar.

VKO er ude af forhandlingerne om forskningsreserven

Fordelingen af forskningsreserven er ikke noget Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti vil være med til at indgå aftale med regeringen om. De tre partier vil ikke være med til at skære 220 milllioner kroner fra Højteknologifonden, som er erhvervsstøtte til virksomheders og universiteters innovative idéer, for at kunne give dem til forskningsreserven.

Forskningsforlig betales delvist af hærehæmmede

Regeringens forskningsforlig med Enhedslisten og Liberal Alliance skal delvist finansieres med nedsatte tilskud på hærehæmmedes høreapparater. Forliget er indgået i nat, og i 2013 skal der spares 131 millioner kroner på tilskud til høreapparater, skriver Jyllands-Posten.

AC: Genovervej fordelingen mellem våde og tørre fag

Fordi den politiske målsætning fra velfærdsforliget om, at ph.d.-satsningen især skulle komme de naturvidenskabelige, tekniske og sundhedsvidenskabelige uddannelser til gavn er væk, mener Akademikernes Centralorganisation (AC), at universiteterne bør genoverveje fordelingen mellem såkaldt våde og tørre fag. Det skriver altinget.dk.

RUC-prorektor: Problematisk at Østergaard lægger op til fleksibelt uddannelsessystem

Prorektor på Roskilde Universitet, Hanne Leth Andersen, mener, at det bliver en svær kamp, hvis uddannelsesminsiter Morten Østergaard (R) lykkes med at lave et fleksibelt uddannelsessystem, hvor studerende kan gå på tværs af uddannelsesinsitutioner. Hun mener, at det kan blive et problem i praksis, fordi vi i Danmark ikke har et uddannelsessystem, men mange, og de fungerer uafhængigt af hinanden, og derfor er det ikke så nemt at skabe den ønskede forandring om et fleksibelt uddannelsessystem.

Studerende på AU sure på undervisningsmiljøet

Et fakultetsråd på Aarhus Universitet (AU) sætter nu fokus på kritisable universitetsforhold, efter pres fra de studerende. Der er mangel på borde og stole, lugt i lokalerne og dårlig akustik. Det er nogle af de klager, som fakultetsrådet har modtaget fra studerende i løbet af det sidste halve år. De studerende går nu også efter at uddele (sikkert sure) smileys til fakultetets lokaler og omgivelser for at gøre opmærksom på problemerne, skriver Jyllands-Posten.

Nye hold i mindfulness-meditation begynder 8. januar

Tilmeld dig et kursusforløb i mindfulness-meditation på KU og find vejen til mindre stress, bedre koncentration og øget arbejdsglæde, skriver KU’s intranet. Også plads på mange andre kurser for KU-medarbejdere.

Seneste