Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

VK´s innovationsoplæg får kritik af Danske Universiteter

STRATEGISKÆNDERI - I øjeblikket er der kun ansat højtuddannede i én ud af syv virksomheder med under 100 arbejdere, og det er ikke godt for innovationen, så det skal der laves om på. Danske Universiteter er ikke enig om strategien med regeringen.

Danske Universiteters formand Jens Oddershede kritiserer i en pressemeddelelse regeringens strategi for at ville fremme innovationen i danske virksomheder på, sådan som den er blevet fremlagt i regeringens nye innovationsoplæg ‘Styrket innovation i virksomhederne’.

Tilbud, ikke lovgivning, er bedst

Jens Oddershede beskylder regeringen for at fejlfortolke meningen med det arbejde, der er foregået i det såkaldte Johan Schlüter-udvalg. Udvalget skulle angiveligt, ved at lave modeller for kontrakter om forskningssamarbejde, fremme især små og mellemstore virksomheder innovation.

Udvalgets arbejde var ifølge Oddershede altså et tilbud til de virksomheder, der ikke har erfaringen selv med at lave kontraktudkast. Meningen var ikke at lave bindende aftaler for, hvordan alle kontrakter skal se ud.

»Derfor undrer jeg mig over, at regeringen nu nærmest vil ophøje et hjælperedskab til lov. Vi oplever, at de fleste virksomheder ønsker at bruge egne udkast,« skriver Jens Oddershede.

Danske Universiteter mener af den grund, at regeringens innovationsoplæg; “Styrket innovation i virksomhederne”; har et rigtigt sigte, men at det rammer »lidt skævt på skiven,« som pressemeddelelsen formulerer det.

Hos Danske Universiteter er man dog enig i nogle af konklusionerne i regeringens oplæg, som for eksempel slår fast, at den danske produktivitetsudvikling er for lille, og at det i væsentlig grad skyldes, at virksomhederne er for lidt innovative.

Seneste