Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Voksende Videnskabsministerium vækker glæde

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Voksende Videnskabsministerium vækker glæde - Det står der i regeringsgrundlaget om forskning og innovation - Videnskabsminister valgt fra øverste hylde - Mikkel Vedby: Universitetet er løsningen - Hvad medierne skriver om nobelprisen i medicin.

Aktører begejstrede for Videnskabsministerium med vokseværk

Morten Østergaard (R) får som ny minister for forskning, innovation og videregående uddannelser også ansvaret for blandt andet professionshøjskolerne, og den udvikling vækker glæde hos både universiteterne og professionshøjskolerne, skriver Altinget.dk.

Det står der i regeringsgrundlaget om forskning og innovation

Hvad Danmarks ny regering vil med forskning og innovation har Altinget.dk samlet i to lister med i alt 18 punkter.

Videnskabsminister valgt fra øverste hylde

Den nye regering har sendt et af sine stærkeste kort som videnskabsminister for et ministerium med vokseværk, skriver Altinget.dk.

Universitetet er løsningen

Et universitet skal eksperimentere, være innovativt og udvikle det omgivende samfund, men ikke som en fabrik, der partout skal omsætte fra forskning til faktura, skriver Mikkel Vedby Rasmussen, professor ved Institut for Statskundskab ved KU, i et debatindlæg i Berlingske.

Hvad medierne skriver om nobelprisen i medicin

Årets nobelpris i medicin går til tre forskere for deres forskning i immunforsvaret, skriver Berlingske, der også har historien om, at en af de tre prismodtagende forskere døde i fredags, mens Ingeniøren skriver om, at nobelprisen i medicin uden sammenligning er den af nobelpriserne, hvor danskere har gjort sig mest bemærket – hele fem gange.

Seneste