Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Voldsom ulighed i timetal blandt universitetsfag

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Voldsom ulighed i timetal blandt universitetsfag - Rigsrevisor: Her er de tre universiteter, der dumpede i kvalitetstest - Internt notat dømmer it-beredskab på KU som mangelfuldt - Wind: Finanspagten udgør ikke den store forskel - Forskningsresultat med klar konklusion om intervaltræningens værdi - Studiet ensretter tøjsmag og tænkning.

Voldsom ulighed i timetal blandt universitetsfag

Mange studerende får kun et absolut minimum af undervisning, og gabet mellem antallet af undervisningstimer på landets videregående uddannelser er fortsat enormt, skriver Berlingske. Engelskstuderende på Københavns Universitet får for eksempel i alt 216 timers undervisning, mens kemistuderende ved Aarhus Universitet får 840 timer.

Her er de tre universiteter, der dumpede i kvalitetstest

Rigsrevisor Henrik Otbo udtrykte i december sidste år overordnet ros til de danske universiteter i et notat om kvalitetssikringen af deres uddannelser, men tre unavngivne universiteter haltede dog stadig på området. De offentliggøres nu som: DTU, RUC og CBS, skriver Altinget.dk.

Internt notat dømmer mangelfuldt it-beredskab på KU

Konsekvenserne af det nylige it-nedbrud på KU kunne have været undgået, og beredskabshåndteringen af it på universitetet er til tider mangelfuld. Det viser et internt notat, som Version2.dk har fået indsigt i.

Wind: Finanspagten udgør ikke den store forskel

Marlene Wind, professor og EU-forsker ved KU, vurderer, at finanspagten, som 25 af 27 EU-lande blev enige om mandag aften, næppe kommer til at betyde de store forandringer, skriver Politiken.

Forskningsresultat med klar konklusion om intervaltræningens værdi

Nye resultater fra et forskningsprojekt fra Institut for Idræt på KU viser, at den såkaldte 10-20-30-intervaltræning forbedrer løberes hurtighed og sundhed og skærper motivationen – og det gælder både for unge og ældre, nybegyndere og garvede løbere, skriver Politiken og VoresPuls.dk.

Studiet ensretter tøjsmag og tænkning

Jens Peter Thomsen, uddannelsessociolog ved KU, siger i Berlingske, at studiernes påvirkning af de unge mest åbenlyst kommer til syne i deres tøjvalg. Går du for eksempel i sløset tøj på en businessuddannelse, hvor alle de andre går i skjorte og slips, så skal du kæmpe hårdere for at blive anerkendt, siger han. Camilla Hutters, lektor ved Aarhus Universitet og forsker i unge og uddannelse, siger, at hvis man skal klare sig på studiet, er det afgørende, at man kan tilpasse sig, og man kan kalde uddannelsesvalget for et livsstilsvalg. Berlingske, side 17, tirsdag 31. januar 2012.

Seneste