Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Voxpop fra SU-demoen - Jeanette

VOXPOP – Uniavisen tog til SU-demo og talte med studenterdemonstranter, hangarounds og tilskuere om SU-reformen og protesterne mod den.

Jeanette Seehusen, farmaceut-studerende, 3. år

Hvorfor demonstrerer du i dag?
Jeg vil gerne være med til at støtte op om fremtidige studerende, der er lige så ubeslutsomme som mig. Jeg har tidligere tvivlet på, at farmaceut-uddannelsen var det rigtige for mig, så derfor er jeg kommet cirka et år bagefter. Men det skyldes også, at jeg har været engageret i vores fagråd.

Hvad håber du kommer ud af demonstrationen?
Jeg forventer ikke, at der kommer et ændringsforslag fra regeringen eller noget. Men det er vigtigt, vi viser, at vi står sammen og har en fælles stemme som studerende. Derfor er det dejligt, at der er dukket så mange op. Det beviser, at vi ikke er ligeglade med vores uddannelser.

En ny Gallup-måling viser, at en stor del af Danmarks befolkning bakker op om regeringens SU-udspil. Det er også tilfældet i Folketinget. Får det dig til at overveje dine protester?
Jeg synes nærmere, det bekræfter mig i min sag. Og det giver mig lyst til engagere mig endnu mere.

Flere reaktioner

UCC-underviseren Thomas: »Man sparer det forkerte sted«

nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste