Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Voxpop fra SU-demoen

VOXPOP – Uniavisen tog til SU-demo og talte med studenterdemonstranter, hangarounds og tilskuere om SU-reformen og protesterne mod den.

Pernille Nielsen, Geografi, 5. år

Er det ikke retfærdigt nok, at de studerende får seks års SU til en femårig uddannelse, og at man forlanger, de skal aflægge eksamener hvert semester?
Problemet er, at der ikke er plads til fejl, og at forslaget for eksempel ikke tager højde for, at der er nogle fag, som ikke bliver udbudt hvert år – det er et stort problem på Geografi. Og en grund til, at man bliver forsinket.

Hvad håber du kommer ud af demonstrationen?
Jeg håber, at den kan medvirke til, at nogle politikere ikke stemmer for, når de skal mødes og forhandle regeringens udspil i morgen.

En ny Gallup-måling viser, at en stor del af Danmarks befolkning bakker op om regeringens SU-udspil. Det er også tilfældet i Folketinget. Får det dig til at overveje dine protester?
Jeg tror, der er tale om uvidenhed. Man skal være studerende og kende til hverdagen på universitetet for at forstå problemet. Det lyder fint og fair, at man har seks års SU og skal til eksamen hvert semester. Men uddannelsernes rammer – for eksempel administrationen og bureaukratiet – kan gøre det rigtigt svært. Så hvis ministeren kan forbedre rammerne, er kravene sikkert ok. Men ikke som universiteterne fungerer i dag.

Flere reaktioner

Søren, filosofi-studerende: »Jeg er utilfreds med den måde, regeringen anvender sin magt på«

Pædagogen Jonna: »Min datter – og alle andre unge – vil blive påvirket af reformen«

Jeanette, farmaceut-studerende: »Jeg vil gerne støtte op om fremtidige studerende, der er lige så ubeslutsomme som mig«

UCC-underviseren Thomas: »Man sparer det forkerte sted«

nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste