Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Voxpop: studenterreaktioner på SU-debatten

VOXPOP – Uniavisen talte med tre studerende om deres holdninger til regeringens SU-reformudspil, efter Morten Østergaard havde været forbi KUA til en debat om ændringsforslagene.

Philip, læser Filosofi

Hvad synes du om den nye SU-reform?
Det, der bekymrer mig mest, er, at der ikke vil være ordentlig tid til praktik eller studiejob. Særligt humanister har brug for individuelle erfaringer, fordi vi ikke kan sælge os selv på vores uddannelse alene. »Hurtigere igennem«-dagsordenen kan ødelægge det for os, fordi vi ikke får tid til at kvalificere os.

Er det ikke nok at have et ekstra års SU at tage af?
Ikke for alle. Nogle praktikker kan tage et år, og hvis man oven i købet er startet på sit studie senere end to år efter gymnasiet, er det ikke nok at have lov til at være et halvt år forsinket.

Er der noget i reformen, du er enig i?
Den kunne have været værre. Vi frygtede, at man kategorisk ville fjerne det sjette studieår. Og jeg synes, det er godt, at man ikke længere vil kunne gange sit gennemsnit fra gymnasiet med 1,08, fordi systemet så bliver mere fair.

Er det OK, at man får mindre i SU som hjemmeboende?
Jeg har mange venner, som betaler husleje for at bo hjemme, og så har de jo brug for SU. Så det er jeg kritisk overfor, men det er dog et bedre sted at skære end hos de udeboende.

Andre reaktioner

Makia: »Det er ikke rimeligt at straffe folk for at være menneskelige.«

Frederik: »Studerende, der får stress, vil blive tabt.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste