Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Vrede humanister blokerer KUA

AKTIVISTER - Stormen Bodil sendte stadig en stiv kuling ind over Amager fredag morgen. Fremdriftsreformen og Morten Østergaard er stadig i stiv modvind blandt de studerende, som har blokeret KUA fra morgenstunden.

Omkring 250 studerende er involveret i blokaden af 31 indgange på KUA. Blæsten hjælper også til, og har sat alle svingdørene ud af drift.

Der er god stemning blandt blokadevagterne, og selv om der har været en del debat om aktionen på Facebook ugen op til, har der ikke været problemer blandt de studerende fredag morgen.

Blokaden er ikke vandtæt

Dekanatet på Humaniora har valgt ikke at acceptere de studerendes blokade. Det betyder blandt andet, at de ansatte ikke er blevet informeret om aktionen via mail.

De studerende bag blokaden oplyser, at de har forsøgt at informere i breve i dueslag og på plakater på opslagstavlerne.

Nogle af de ansatte er dog så ivrige efter at arbejde, at de har fundet vej ind til deres kontorer gennem en cykelkælder, som de studerende havde glemt at spærre af.

Næste stop ministeriet?

»Jeg ser primært vores blokade som et forsøg på at udbygge og organisere vores protest mod studiefremdriftsreformen,« fortæller Matthias fra litteraturvidenskab. Han håber at blokaden kan aktivere flere studerende i kampen mod reformen. Til spørgsmålet om hvad der nu skal ske, svarer han:

»Forhåbentlig kan vi opretholde gejsten i eksamensperioden. Jeg synes også, vi skulle rykke protesterne mere offensivt frem, og for eksempel blokere Uddannelsesministeriet.«

»Rød front,« lyder det fra en af vagterne på KUA til en flok studerende. De griner, og fortsætter med at hænge et banner op.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste