Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

SCIENCE får stor EU-bevilling til 74 udenlandske ph.d.'er

Bevillinger — Særligt talentfulde studerende fra lande uden for Danmark kan få ansættelse som ph.d.-studerende ved Københavns Universitet med EU-støtte.

På Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) ved Københavns Universitet er man i fuld gang med at forhandle med EU-Kommissionen om en endelig aftale for et femårigt talentprogram med forventet projektstart i efteråret 2018.

Talentprogrammet skal sikre, at KU kan rekruttere de fremmeste unge, udenlandske forskere.

Baggrunden er, at fakultetet netop har modtaget en af de største bevillinger fra Marie S Curie COFOUND-programmet, der hører under EU’s Horizon 2020 rammeprogram. Bevillingen er på 43 millioner kroner.

Morten Pejrup, prodekan for forskning på SCIENCE, siger i en pressemeddelelse, at ledelsen er begejstret, for med bevillingen kan man nu gå i gang med at ansætte 74 særligt talentfulde udenlandske ph.d.-studerende.

Bidrager til KU’s strategi

Alle udenlandske kandidater vil kunne søge om fuldt finansierede ph.d.-forløb inden for samtlige discipliner på SCIENCE, og få mulighed for at følge udvidede kursusprogrammer oveni.

SCIENCE samarbejder med Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer om at tilbyde kandidaterne mulighed for et ‘miljøskifte’ undervejs i ph.d.-forløbet, der måske kan føre til en stilling i en virksomhed, som er relevant for forskningen.

Morten Pejrup skriver, at der mangler højt specialiseret arbejdskraft i Danmark, og at det gælder om at tiltrække de mest lovende, internationale talenter. Og her løfter bevillingen ikke kun kvaliteten af SCIENCE’s ph.d.-uddannelser, men bidrager også, ifølge pressemeddelelsen, til at nå flere væsentlige mål i KU’s strategi.

Seneste