Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Alle eksamener på Københavns Universitet rykker online indtil sommerferien

Studienævn får mulighed for at udskyde specialefrister med en måned, men kun på uddannelser, der er særligt hårdt ramt af coronakrisen.

Som udgangspunkt skal ingen studerende møde til mundtlige eksamener eller skriftlige stedprøver på Københavns Universitet resten af semestret.

På grund af coronaudbruddet har universitetet valgt at omlægge de eksamener, der skulle være afholdt på campus inden den 30. juni, så de i stedet bliver gennemført online – på lang afstand af censor, eksaminator og medstuderende. Det skriver universitetet i en mail til alle studerende.

Det sker, efter at Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet universiteterne mulighed for at ændre eksamener og frister, også efter påske.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Der er dog eksamener, der slet ikke kan afholdes digitalt og derfor må udskydes. Københavns Universitet fremhæver selv odontologi, veterinærmedicin og medicin som nogle af de studier, det kan gå ud over.

Det er heller ikke helt udelukket, at nogle eksaminander alligevel skal troppe op på campus. Studienævn kan »i særlige tilfælde« søge om at afholde eksamener som normalt, så længe det varsles en måned før eksamensdatoen, og forudsat at campus er åbnet.

Mere specialetid

Nævnene får også mulighed for at flytte specialefrister med op til en måned. Dog skriver Københavns Universitet, at det kun bør ske på uddannelser, hvor de studerende har været særligt hårdt ramt af coronaudbruddet, for eksempel hvis de har været forhindret i at indsamle empiri eller lave laboratorieforsøg.

»En række uddannelser må derfor ventes ikke at have behov for at udsætte fristen,« skriver Københavns Universitet selv.

LÆS OGSÅ: Københavns Universitet vil undgå »dispensationshelvede« og beder studerende vente med at søge

Senest 1. maj skal de studerende have at vide, om deres frister består.

I mellemtiden har studerende, der er blevet forsinket på grund af coronakrisen, mulighed for at søge om ekstra SU-klip samt om dispensation for kravene om maksimal studietid.

Studerende med særlige udfordringer som funktionsnedsættelser, problemer med børnepasning eller lignende, kan også søge om dispensation for alle frister.

Uniavisen arbejder på at få en kommentar fra Københavns Universitet.

Seneste