Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Alumnerne åbner celeber bogsalon

ORD - Kendte alumner anmelder i 2010 aktuelle bøger i nyt netbaseret forum for læseheste

Alumneforeningen Kubulus er som regel god for initiativer, der kræser for medlemmerne og skaber fællesskab for de mange nuværende og fremtidige eksstuderende på Københavns Universitet.

Seneste hyggelige indslag er en ny bogsalon på nettet. Her vil berømte alumner i løbet af 2010 anmelde bøger, der har gjort indtryk på dem. Lineup’et inkluderer den nyslåede minister Lykke Friis, den nyslåede socialdemokrat Pernille Rosenkrantz-Theil og hjerneforsker, og nyslået professor, Milena Penkowa, som i øvrigt er i færd med at læse om Per Kirkeby.

Erhvervsboss fascineret af Afrika

Første alumnelæser er dog Stine Bosse, cand.jur. fra KU og stor kanon i det internationale erhvervsliv. ‘Den ultimative alfahun’ kalder Berlingske Tidende hende rosende/flabet.

Bosse har slugt Jakob Ejersbos Afrika-trilogi med stort udbytte og deler af sin begejstring for tredje del af værket, Liberty.

»Man bliver hurtigt grebet af og fortvivlet over, hvor store modsætninger der er imellem vores vestlige syn på etik, moral og helt basale leveregler og så de afrikanske. Man bliver klogere på, hvorfor korruption opstår, og man udfordres på sine opfattelser af rigtigt og forkert,« skriver Stine Bosse.

Brugerne opfordres til selv at blogge med om bogsalonens titler. Det foregår her.

chz@adm.ku.dk

Seneste