Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Anja C. Andersen: Min mest kiksede eksamen

EVALUERING - Kan man kvaje sig til eksamen og slippe afsted med det? Ja, siger flere af de kendte KU-hoveder, som her deler deres mærkeligste eksamensoplevelse

Anja C. Andersen, Astrofysiker, 48 år: »Censor faldt i søvn«

»Det første år jeg læste Fysik, skulle jeg op i en mundtlig eksamen i Mekanik. Vi var lidt over 130 studerende. Min tid lå på tredjedagen kort efter frokost, så censor havde allerede været i gang længe. Da det blev min tur, skete der det, at censor faldt i søvn. Jeg blev fornærmet! Jeg stillede mig op foran ham og sagde, ’Undskyld, keder jeg dig?!’«

»Han vågnede brat op og forsikrede mig om, at det selvfølgelig var vældigt spændende at høre om Newtons anden lov … Og jeg bestod eksamenen. Nu er jeg selv censor, og har nok mere forståelse for, at det kan være lidt trættende at høre den samme fortælling 45 gange. Hvis jeg kunne huske, hvem det var, der var censor – det er sikkert en kollega i dag – så ville han få en undskyldning.«

LÆS OGSÅ: Studieleder Jørgen Olsen: Lyt aldrig til rygter

Seneste