Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Anmeldelse: Naturvidenskabelig fredagsbar

CHARME - Drinks i syrede farver, samtaler om datanetværk, en ualmindeligt stor ølbong og masser af ægte, nørdet charme. Vi tog til kemikernes fredagsbar i Universitetsparken, hvor alle er velkomne - selv humanister.

Hvis man tør bevæge sig ind på Universitetsparkens mørke arealer om aftenen, kan man lægge vejen forbi Caféen?, som afholder fredagsbar for datalogi, matematik, fysik og kemi.

Det lille fest- og cafelokale fyldes aftenen igennem med studerende, der samles om behovet for at skylle en lang uge med kitler og meget store lommeregnere ned med tilsvarende store fadøl.

Da Universitetsavisen besøger Caféen?, er stemningen præget en blanding af vild abefest og nørdet charme, der tydeligvis er denne fredagsbars særlige kendetegn.

Sodavandsdisko med ølbong

Lokalet er på samme tid fuldstændigt overvældende festpyntet og lettere overbelyst, hvilket leder denne anmelders tanker hen imod sodavandsdiskotek i de tidlige folkeskoleår.

Til gengæld er der kompenseret med et meget festligt udvalg af drikkevarer, i tråd med aftenens Hawaii-tema. Den mest opsigtsvækkende vare i baren er uden tvivl en ‘haj’, som giver adgang til at prøve en meget stor ølbong udformet som – ja, en haj.

En opfindsom sammentrækning af strandens og barens klart største faremomenter.

Kemiske forsøg i baren

I bedste kemikerstil er her desuden masser af drinks i giftige farver, blandt andet en imponerende neonblå en af slagsen serveret i en hel, udhulet ananas, samt den meget utraditionelle fadudskænkning af vodka og Fun-saftevand, som går under den lidt misvisende betegnelse ‘mad på fad’.

Til de mere traditionelt orienterede tilbyder Caféen? et stort udvalg af specialøl, samt billig cider, månedens øl og Ale no. 16 på fad, så man sagtens kan få en god og billig brandert i lækker øl.

Entusiasmen for dans er dog ikke overvældende. Selvom dansegulvet er meget lille og godt udstyret, er der langt fra fyldt før godt ud på aftenen. Musikken lægger ellers kraftigt op til dans, selvom spillelisten er lige lovligt spækket med kitschede halvfemserhits.

Når festen snarere er præget af hyggelig samtale end af dans, bør arrangørerne nok overveje at gå efter en lidt mere afslappet musikstil.

Charmerende nørdet

Generelt hersker der en åben og uprætentiøs stemning i Caféen?, selvom man godt kan få en flabet kommentar med på vejen, hvis man læser et af de »unødvendige« humanistiske studier, ligesom man kan risikere at møde studerende, som føler sig kaldet til at oplyse udefrakommende om nye spændende datanetværk.

Man behøver dog hverken at være ekspert i Linux eller det binære talsystem for at kunne føre en samtale.

Kommer man for at skubbe til taget med fed dj-musik i ørene, er Universitetsparken ikke stedet at tilbringe sin fredag aften – hverken musikvalget eller overbelysningen kan få mig til at komme tilbage med kridtede dansesko.

Til gengæld er de åbne studerende og den billige bar (som oven i købet er fyldt med overraskelser) et klart plus, som trækker Caféen?’s fredagsbar op på et solidt syvtal.

Caféen? er et besøg værd, hvis man har lyst til at snakke med de flinke talknusere og afprøve, hvor meget ethanol der kan indtages, før kroppen bukker under for tyngdeloven.

Samlet karakter (efter 12-skalaen): 7

uni-avis@adm.ku.dk

.

Seneste