Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Bekæmp besparelser på dit universitet

SYNSPUNKT - Kom til demo mod besparelser på uddannelse, opfordrer Rebecca Ingemann fra Studenterrådet.

Ralf og Lykke, rektor og prorektor, på KU kalder regeringens seneste uddannelsespolitiske udspil for en sparemeteor. Om det er en meteor, eller bare en kæmpe stor spand lort der rammer os, skal jeg ikke kunne sige. Men en ting er sikkert: når universiteterne skal spare otte procent over de næste fire år, er det dårligt for os studerende.

Det kan være rimelig svært at overskue, hvad en otte procent stor besparelse kommer til at betyde for ens eget fag. KU har regnet på det, og det svare til at vi skal spare 200 millioner kroner på fire år.

Jeg frygter at besparelserne vil betyde, at vi ikke kan få den feedback på opgaver og eksaminer, som vi havde udsigt til. Og jeg er bekymret for, at vi ikke får forskningsbaserede undervisning, fordi der ikke er penge til ansættelserne.

Forleden dag var jeg til reception hos et initiativ der hedder Uddannelsesalliancen og består af hele elev –og studenterbevægelsen, en del af den unge fagbevægelse og en stor bunke fagforbund. Kort sat: et ret stort udsnit af Danmark. Receptioner er normalt noget jeg kun tager til, hvis der er udsigt til gratis bobler og pindemadder. Men det har var anderledes. Uddannelsesalliancen repræsenterer alle dem, der tager afstand fra regeringens nedskæringer på uddannelse. Både dem der rammer universiteterne, men også dem der rammer gymnasierne, lærerseminarierne og de tekniske skoler.

Det gav mig håb at møde de mennesker, der lige som mig, frygter for kvaliteten på vores uddannelser, hvis nedskæringsplaner bliver til virkelighed. Fordi vi viser, at de har ambitioner om hvad god uddannelse er: det er nok timer, med en dygtig underviser at sparre med, og det er veludstyrede undervisnings- og forsøgslokaler.

Kort sagt uddannelser der gør os dygtigere, og skaber de bedste rammer for fordybelse, så vi kan blive de bedste til det, vi laver.

Derfor tager jeg til demonstration den 29. oktober. Men jeg bliver også ved med at knokle for et universitet i verdensklasse, dagen efter og helt indtil vi har gjort fremdrift og nedskæringer til fortid på KU.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste